Всички кампании

Лятна СТАРТ академия - 4.0 - Малки истории за големи хора


Вярваш ли, че всяко дете може да е успешно?

Ние от "Старт Академия София" вярваме и затова за 4-та поредна година ще бъдем през лятото в Център МИР в квартал "Факултета". 

Защо сме точно там? Защото, за съжаление, децата от бедните общности като тази в кв. „Факултета“ показват все по-ниски резултати спрямо връстниците си от по-заможните семейства. Голяма част от учениците отпадат от училище или завърваш със знания под критичния минимум.

Това лято организираме триседмична Лятна СТАРТ Академия 4.0 - "Малки истории за големи хора". В нея учениците ни ще бъдат в ролите на студенти по етнология и ще проучват и записват историята на своя квартал, своите семейства и живота на изявени представители от ромската общност!

Фондация "Уникредит" вече застана зад нашия проект, но са ни нужни още 1000 лева, за да успеем да набавим всичко необходимо за академията.

Ще можем да подкрепим общо 30 деца, отпаднали или в риск от отпадане от учиище. Необходимите средства ни трябват, за да осигурим най-подходящите учебни пособия и храна за 15 дни.

Академията ще се проведе от 13 до 31 юли в столичния квартал „Факултета“. Крайната ни цел е да мотивираме децата и да им създадем чувство за успешност, за да останат или да се върнат в класните стаи от септември.

Всяка година академията следва определена тематика, за да може учениците да бъдат поставени в нова, различна и интересна за тях среда. 

Темата тази година е “Малки истории за големи хора”. Всички материали, по които работим, ще бъдат свързани с истории на хора от ромски произход, които са постигнали големи успехи с упорит труд и постоянство. Точно към това искаме нашите ученици да се стремят. Всеки ден ще имаме “Човек на деня” - популярна личност от ромски произход (напр. проф. Чирков, Есма Реджепова и др.) или член на общността във Факултета, който е постигнал нещо добро - завършил е висше образование и работи по специалността си, успял е да стартира свой легален бизнес. 

Необходимите средства ни трябват, за да осигурим за Академията най-подходящите учебни пособия и храна за 15 дни. 

Какво правихме миналите години, можете да видите тук: https://youtu.be/IyP-hpCh8wQ 

Новини и коментари

Основна снимка
Милена Димитрова
Дарения
 915  лв.

Целева сума
 1,000  лв.
Край на кампанията
12.07.2020
Дарители
14

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Старт Академия София"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Павлина Радославова  15  лв.
Диана Тотинска  25  лв.
Сдружение Интернационална Асоциация ЕдюкАрт  200  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Марта  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Ръчно изработена от учениците ни
картичка

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Милена Димитрова

QR Code на кампанията

Лятна СТАРТ академия - 4.0 - Малки истории за големи хора - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта