Всички кампании

Помогни сега на жени и деца, пострадали от насилие!


 

В условията на извънредно положение екипът на Фондация “П.У.Л.С.“ продължава да оказва подкрепа на пострадали от насилие, основно жени и деца. Консултираме хора, пострадали от насилие посредством мобилно консултиране или чрез Messenger и Viber, според възможностите на потърпевшите, както и да предоставя 24- часова закрила на нуждаещите се в двата кризисни центъра към организацията.

Домашното насилие се проявява във всички нива на обществото и във всички общества по целия свят. Особено сега в условия на извънредно положение социално-икономическият натиск и страховете нараснаха, и ние сме свидетели на глобално увеличаване на домашното насилие. Семействата са затворени вкъщи, принудени да прекарват 24 часа заедно. Деца и родители са изолирани от света. Това увеличава конфликтите и агресията, а потърпевшите са принудени да живеят в капана на домашното насилие.

В момента кризисните центрове имат наложен строг режим на прием, а капацитетът е пълен. Фондация „П.У.Л.С.“ предоставя закрила и подслон на над 20 майки и деца, пострадали от насилие и консултира над 100 човека ежеседмично. Нуждите от подкрепа на пострадалите в и извън кризисните центрове се увеличават.


Държавната подкрепа продължава да бъде крайно недостатъчна, а ресурсите за помощ намаляват. За хранене на ден на човек в кризисен център държавата отделя 1,67 лв..
Реалните седмични разходи за двата кризисни центъра към Фондация “П.У.Л.С.“ са около 1000 лв. - това включва храна, осигуряване на специални храни за бебета и малки деца, лекарства, санитарни консумативи, почистващи продукти, предпазни средства и др.

Имаме нужда от Вашата помощ, за да продължим да помагаме!

Новини и коментари

Основна снимка
Юлия Андонова
Дарения
 3,428  лв.

Целева сума
 3,300  лв.
Край на кампанията
25.05.2020
Дарители
39

Категория на кампанията : Човешки права

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "П.У.Л.С."

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Емили Стефанова  20  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  300  лв.
Анонимен дарител  0  лв.

Инициатор

Основна снимка
Юлия Андонова

QR Code на кампанията

Помогни сега на жени и деца, пострадали от насилие!  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта