Всички кампании

СПЕШНО - ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ В АНТАРКТИДА


Фондация "Първите три минути" стартира проект за набиране на средства за напълно aвтоматичен външен дефибрилатор, с чиято помощ в случай на внезапно спиране на сърцето всеки човек може да спаси живот! До момента събраните средства не са достатъчни за закупуването му, но сме доста близо до крайната цел  и продължаваме събирането на останалите 1350лв.

Кампанията се реализира от фондация "Първите три минути" по молба на Антарктическия институт към Софийския университет Св. Климент Охридски.

Антарктическата база на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън е най-отдалечената точка на България. Учените работещи там, освен че за да я достигнат преплават най-бурното море в света – пролива на Дрейк, са изправени пред ураганни ветрове, движещи се ледници и полярен студ. Но най-голямата опасност за тях е същата, като за всеки друг човек работещ в България, Европа или Америка – опасността от внезапен сърдечен арест. Разликата е в това, че на Антарктида няма линейки и няма дори и малък шанс в случай на такъв инцидент помощта да пристигне за няколко минути.

Единственият известен начин за терапия на сърцето при сърдечен арест е ранната дефибрилация. Незабавно оказаната първа помощ и дефибрилация в първите 3 минути след инцидента повишава шансовете за спасяване повече от 20 пъти. Оцелелите след извънболничен сърдечен арест, дори в населените места, са едва 2-5 %, а при наличие на автоматичен дефибрилатор шансовете за спасяване достигат до над 50-70 %. Наличието на такъв животоспасяващ уред на нашата база в Антарктида е задължително условие за осигуряване на безопасност на учените работещи там.

Дари сега! Спаси живот!

Новини и коментари

Основна снимка
Николина Копчева
Дарения
 820  лв.

Целева сума
 1,350  лв.
Край на кампанията
18.01.2020
Дарители
4

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Първите три минути"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Боян Великов  20  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  500  лв.

Дар за дарители


Дарете 200 лв. и ще получите:
тениска, специално изработена за
кампанията

Общо 4 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Николина Копчева

QR Code на кампанията

СПЕШНО - ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ В АНТАРКТИДА - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта