Всички кампании

Нека заедно отворим първото споделено пространство за учене StudyHub


"Студентски град за нищо не става!" "Студентите не искат да учат!"

Не, спираме до тук. Ето тези млади хора горе вече почти две години се борят по цели дни, за да направят тук в България, тук в София, тук в Студентски град - първото споделено пространство за учене. Не само са борят, а на 01.10 ще отворят.

На 01.10.2019 в Студентски град в София ще отвори StudyHub - първото по рода си споделено пространство за учене, модерната денонощна библиотека. Това няма да е просто място с индивидуално бюра, а такова, където да дойдете с приятели, да направите групов проект, да бъдете част от събитие или семинар, да направите събитие, да станете част от общност.

StudyHub се намира до Вишето училище по телекомуникации и пощи с площ 170кв.м с цели 50 места за индивидуално, групово учене или направа на събития. Просторното ни пространство ще работи 24/7, ще бъде с картов достъп, а картата за студенти за 24/7 за един месец ще бъде само 30лв. Да, тук в България ще има денонощна библиотека!

Идеята се роди преди почти две години, когато Марти и Цвети, инициаторките на проекта, учиха в една бензиностанция и забелязаха, че там има повече студенти от персонал. Това ги озадачи и решиха да съберат студенти и да направят място за учене. Малко наивно и детински на един лист хартия направиха плана на пространството. От онзи лист хартия до сега вече няма и следа – това е работещ проект, почти отворено място, не просто идея.

От студентска инициатива проекта прерастна в сдружение „Студенти в действие“, студентско общество, което се бори за промяна на статуквото. Ние имаме подкрепата на студентите, на Столична община и на партньори, сред които НМФ, Заедно в час, Sutherland, IKEA и много други.

Ще си кажете: Защо искате пари?!

Остава ни много малко – 3000лв, за да запълним последните дупки в бюджета си и да отворим без притеснения. Надяваме се на вашата дори минимална подкрепа, за да дадем живот на промяната.

Повярвайте в нас, повярвайте, че студентски град е на студентите. Повярвайте, че младите могат и в България!

Новини и коментари

Основна снимка
Мартина Георгиева
Дарения
 2,025  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
01.10.2019
Дарители
29

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Студенти в действие"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Калоян Буковски  200  лв.
Красимир Боянов  5  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Тони Йорданов  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мартина Георгиева

QR Code на кампанията

Нека заедно отворим първото споделено пространство за учене StudyHub  - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта