×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 1200

Всички кампании

Позитивно образование и характер в НУ Яне Сандански - град Разлог


BD LOGOКаузата участва в националната дарителска инициатива "България дарява".

 

Ученето се оказва трудна работа за голяма част от учениците в България. То може да е забавно и атрактивно занимание, но често е плашещо и обезкуражаващо. Ученици, които не желаят повече да учат, не смятат, че могат да продължават, и не виждат смисъл в ученето, просто се отказват - независимо колко добро може да бъде училището, учителите или интересно представено учебното съдържание.

Характерът на учениците е важен фактор за успех в училище и живота, а работата с личността и характера на учениците - също толкова важна колкото преподаването на знания и факти по предмети като български език и математика. Тази философия споделяме заедно Характер.бг и НУ „Яне Сандански“ - град Разлог, внедрявайки позитивното образование като иновативен подход в България съгласно Програмата за иновации в средното образование на МОН. Текущо ментори и учители работим върху изграждането на лексика, разбиране и поведения за благополучие и характер в 130-те ученици в училището. Имаме нужда от 6 000 лева, с които:

  1. Да закупим материали, средства и игри, с които да провеждаме позитивни преживявания за характер за учениците през учебната година и лятната ваканция, подпомагащи изграждането на тази лексика и поведения в тях;
  2. Да закупим бои, спрейове и други консумативи, с които артистично да визуализираме езика и поведенията за характер в класните стаи, коридорите и двора на НУ „Яне Сандански“, изграждайки така нужния етос за характер в учебната среда, съответстващ на усилията на учителите и менторите по развитието на характера на учениците в училището;
  3. Да осигурим провеждането на регулярни публични събития с участието на експерти, в които да представяме тази рамка от лексика и поведения за характер, добри практики и ресурси на родителите на учениците и местната общност, така че още по-активно да ангажираме и тях с образователната иновация в училището.

Очакваният резултат след всичко това е, че когато имаме един общ, конкретен език за характер, който всички ученици, учители, родители и ментори ползваме и виждаме по стените всеки ден, тогава повече ученици ще развиват оптимално своите силни страни на характера като упоритостта и проявяват поведения в училище и вкъщи като: 1) приключват, каквото започват; 2) остават с проект или дейност за повече от няколко седмици; 3) опитват усърдно дори след преживяване на провал; 4) остават отдадени на целите си; 5) продължават да работят упорито дори когато им се иска да се откажат.

Нашето голямо „Защо?“ е вярата, че ако изградим, възпитаме, приоритизираме характера, всичко останало като знания по учебни предмети, оценки от изпити и успехи ще следват от само себе си, и то заради правилните причини. Обратното, уви, не се получава, за което свидетелстват резултатите в България и по света. Присъединете се и вие към нашето „Защо?“ отвътре!

Новини и коментари

Основна снимка
Димитър Татарски
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 6,000  лв.
Край на кампанията
15.05.2019
Дарители
0

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Характер.бг
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Инициатор

Основна снимка
Димитър Татарски

QR Code на кампанията

Позитивно образование и характер в НУ Яне Сандански - град Разлог - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта