Всички кампании

Кастрация на бездомни котки в София


Благодарение на усилията на „Четири лапи“, Столична община и неправителствените организации и на метода "кастрирай, ваксинирай и върни", за 10 години броят на бездомните кучета в София е намалял повече от 3 пъти. С намаляване на кучетата обаче се забелязва увеличаване на бездомните котки, което е нормално, тъй като и двата вида използват едни и същи ресурси на средата – храна, вода и подслон. За разлика от кучетата, котките се възпроизвеждат много по-бързо: само за 10 години една некастрирана женска котка и нейното поколение може да бъдат причината за появата на близо 50 000 котета, повечето от които в първите месеци от своя нелек живот стават жертва на жестокост, инциденти, болести или борба за територия.


През 2011 г. „Четири лапи“ стартира програма за безплатна кастрация на безстопанствени котки в София в сътрудничество с някои от най-големите столични ветеринарни клиники. Всеки, който се грижи за бездомно или дворно коте, може да се възползва от програмата, като вземе ваучер от „Четири лапи“ и запише час за кастрация в някоя от партньорските ни клиники. След предоставяне на ваучера в клиниката, операцията не се заплаща, а разходите се покриват от „Четири лапи“. За 8 години по програмата ни са кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени близо 9000 котки, като по този начин е предотвратена появата на стотици хиляди нежелани котета.


През 2019 г. имаме нужда от ВАШАТА помощ! За да можем да стартираме програмата и тази година с кастрацията на 400 котки са ни необходими 10 000 лв., които да покрият разходите за консумативи и медикаменти за операциите. Срокът, който сме си дали, е три месеца, но ако успеем да съберем сумата по-рано, ще можем да започнем операциите преди пролетния размножителен сезон на котките. Ако не успеем да съберем необходимата сума, ще покрием разходите за кастрацията на толкова котки, за колкото сме събрали средства, а ако съберем повече от предвидените средства – ще можем да заплатим за операциите на повече животни. За нас е изключително важно да не спираме програмата, защото ефективността на метода „кастрирай, ваксинирай и върни“ зависи от постоянната и масова кастрация на колкото се може повече бездомни животни. Първите 100 ваучера ще бъдат раздадени след като наберем 2500 лв.

Основна снимка
Явор Гечев
Дарения
 5,495  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
29.10.2019
Дарители
148

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Четири лапи"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Toni Marinov  50  лв.
Iliana Boycheva  10  лв.
Greta Gospodinova  10  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Цонка Харизанова  10  лв.

Дар за дарители


Дарете 25 лв. и ще получите:
Календар на "Четири лапи" за 2019 г.

Общо 200 дара са осигурени.
 

QR Code на кампанията

Кастрация на бездомни котки в София - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!