Всички кампании

Ела с нас в пещерата


ДА ПОМОГНЕМ НА ТРУДНОПОДВИЖНИ ХОРА ДА ПОСЕТЯТ НЕДОСТЪПНИ ЗА ТЯХ МЕСТА, СКЪТАНИ В ПРИРОДАТА

Създадохме фондация ЕЛА И ТИ в подкрепа на хората в неравностойно положение. Започнахме дейността си с изготвяне на красиви изделия от отпадъци, като включвахме активно самите хора. Част от инициативите ни са посещения на труднодостъпни места за хора в неравностойно положение – със затруднена или невъзможна подвижност, с помощта на специализиран екип от Планинско спасяване Пазарджик, Пещерно спасяване и пещерни клубове от страната. До момента направихме възможно посещението на пещерата Съева дупка, Проходна за 20 човека, които до скоро не можеха и да мечтаят за това. Всяка наша инициатива е свързана и с изграждането на адаптирана атракционна система – например издигане с въже. По този начин помагаме на тази група хора да се докоснат до непознатия свят в природата, закътан дълбоко в земята и същевременно, напускайки до болка познатите им стени на дома, да прекарат един различен ден, който за мнозина е ежедневие. Тези наши събития се радват на интереса на медиите и доброволци, търсещи нови предизвикателства.Инициативите са възможни с участието на професионалисти в сферата на пещерно и планинско спасяване със специализиран инвентар. За придвижването на един човек е необходим екип от 6-ма. Подсигуряването на специализиран транспорт е също едно голямо предизвикателство за нас.

Средствата са ни необходими за подпомагане закупуване на специализиран инвентар – носилки, въжета, джаджи и осигуряване на специализиран транспорт. С вашата подкрепа бихме искали да можем да проведем поне 3 инициативи до края на 2019 година за 30 човека в неравностойно положение.

Eтo част от разказа на участник в едно от събитията ни: „…Атракционът - изкачване до най-високата точка (около 40 м) предизвика огромна и нестихваща и до днес радост. Сърцата туптяха в преплитащ се страх и силно желание за „летеж”, който надделя. След слизането, всички искаха отново, и отново да „полетят” с въжето на горе…”

НЕКА БЪДЕМ ПРИЧИНАТА ЗА УСМИВКАТА, КОЯТО СМЕ ПРЕДИЗВИКАЛИ НА ЛИЦЕТО НА ДРУГИЯ!

 

Новини и коментари

Основна снимка
Гергана Дойчинова
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 6,000  лв.
Край на кампанията
01.04.2019
Дарители
0

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация ЕЛА И ТИ
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Инициатор

Основна снимка
Гергана Дойчинова

QR Code на кампанията

Ела с нас в пещерата - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта