Всички кампании

Ремонта на залата на Клуб по художествена гимнастика


Клубът по художествена гимнастика „Левски-Триадица“ води дългогодишна битка за ремонт на залата си. Смениха се няколко поколения гимнастички, а подкрепа от държавата така и не дойде. През годините креативността на ръководството на клуба и на най-изявените гимнастички – Боряна Калейн, както и олимпийските шампионки Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, предприемаха нестандартни стъпки за набиране на средства, като една от тях бе организирането на благотворителен търг с вещи – екипи, уреди и медали, дарени от шампионките от клуба.

Друг опит за набиране на средства бе издаването на албум с песни, изпълнени от Етиен Леви, Дичо и вокална група „Средногорски звън“, като обложката и книжното тяло бяха илюстрирани от Боряна Калейн. С помощта на медиите – телевизии и радиа, обществеността бе запозната със сериозния проблем, пред който е изправен един от най-успешните клубове по художествена гимнастика в България. Голяма е благодарността на всички към Столична община, която поднови договора на клуба за безвъзмездно ползване на залата през следващите десет години. Много министри на спорта опитваха да подадат ръка, но въпреки одобрените проекти, до финализиране така и не се стигна… ДО СЕГА!

Заветният договор с Министерството на младежта и спорта най-после е подписан и всички треньори, състезателки и родители, очакват с нетърпение започването на ремонта.

А клубът отново стартира кампания за набиране на средства, тъй като трябва да се включи с 50% съфинансиране на проекта.

Тази сума не е по силите на клуба, затова отново се разчита на помощта на всеки, който не е безразличен към условията, в които се подготвят не само състезателки на национално и международно ниво, но и много деца, които искат да се докоснат до магията на най-красивия и женствен спорт – художествената гимнастика. За да помогне на клуба да победи в битката за българския спорт, фондация „За по-здрави деца“ създаде кампания в тяхна подкрепа. 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Силвия Семчева
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 100,000  лв.
Край на кампанията
29.09.2024
Дарители
0

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Клуб по художествена гимнастика 'Левски Триадица'
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Инициатор

Основна снимка
Силвия Семчева

QR Code на кампанията

Ремонта на залата на Клуб по художествена гимнастика - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта