Всички кампании

Дом за Радостина и нейните деца!


Набираме средства за финансово подпомагане на самотна майка, жертва на насилие и двете й деца-близнаци от град Своге.

Радостина е самотна майка на близнаци, преживяла домашно насилие. Била е принудена да бяга от насилието, прекарвайки години в Кризисен център. С помощта на майка си, Радостина се премества в град Своге, където двете се грижат една за друга и за близнаците. Но съдбата отново я изправя пред изпитание – бабата на децата се разболява и Радостина остава сама с децата и без жилище.

След години на борба, тя успява да се измъкне от абсурдния кръг на тормоза, а в началото на 2023 г. Радостина се обърна към нас с призив за помощ.

През миналата година направихме всичко по силите си да обединим дарителския ресурс и помогнахме на Радостина да преодолее кризата. Организирахме дарителска кампания и събрахме общо 7 900 лева, средствата от която успяха да осигурят подслон и временна сигурност за семейството.

С парите заплатихме депозит за два месеца и голяма част от месечния свободен наем за жилището в продължение на 12 месеца. Закупихме покъщнина и текстил. От 'Мебели Виденов' получихме дарение две легла и шкаф къщичка за играчки. От магазини 'Зора' за семейството получихме дарение пералня, хладилник и готварска печка. На този етап домът е оборудван задоволително. Децата живеят в чист и уютен дом.

Нашата грижа не се ограничава до осигуряване на материални помощи. Менторската ни програма предоставя лично отношение, психологическа подкрепа и ангажираност. С нашите ментори помогнахме на Радостина с медицински прегледи за децата. Организирахме очен преглед и поръчката на очила за момченцето и преглед при кардиолог поради съмнения за сърдечни проблеми. Подкрепихме нея и детето в обследването за дефицити, психолог и психиатър. За голямо щастие момченцето е напълно здраво, но има все още леки поведенчески проблеми заради тежките години, които децата и майката са преживeли. 

Осигурихме едноседмична почивка през лятото за децата и Радостина в Банско. Семейството почива в хотел за първи път в живота. 

В детската градина за двете деца покриваме таксите за курс по английски език, водим децата на кино и театър, осигуряваме им книжки, материали за рисуване и играчки. Предстои ни още много работа, но правим всичко по силите си двете близначета да растат в пълноценна среда, за да могат да развият целия си потенциал.

Въпреки работата си като хигиенист, заплатата на Радостина е недостатъчна за покриване на наема и сметките. 

Близнаците се нуждаят от сигурен дом и спокойствие, за да растат щастливи. Заедно можем да им осигурим това. Изчислихме, че с дарение от 6 000 лева ще покрием разходите по наема за още една година и ще осигурим подготовката за училище през 2025 година на близнаците.

Екипът на 'Програма Генерация' вярва, че заедно сме отговорни към децата, особено тези в риск. Те имат потенциал да станат пълноценни личности, а ние се стараем да осигурим за тях условия за равен старт в живота.

Помогнете ни да помогнем на Радостина за нейното достойно майчинство без риск от настаняване на децата в институция и сигурен и уютен дом за тях.

Нека им подарим спокоен дом и щастливо детство!

Дарете сега и следете тук как вашата помощ променя живота им!

Можете да подкрепите кампанията и чрез дарителски SMS с кодова дума DMS RADOSTINA на 17777 за 3-те мобилни оператора

Новини и коментари

Основна снимка
Жени Шиер
Дарения
 500  лв.

Целева сума
 6,000  лв.
Край на кампанията
29.11.2024
Дарители
6

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация “Програма Генерация”

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Жени Шиер

QR Code на кампанията

Дом за Радостина и нейните деца! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта