Всички кампании

Мама учи английски - знание за по-добро бъдеще


Екипът на Фондация "Дари знание" подкрепя ученици от социално слаби семейства с безплатни уроци по български език, английски език и математика.

Наскоро се роди идеята да подкрепим и техните родители, предимно жени, които сами отглеждат децата си, без подкрепа от близки и познати. Жени, които работят неуморно - за да платят наем, текущи месечни сметки, храна, дрехи, лекарства и т.н. Нека да им дадем старт за по-добър живот!

За да подкрепим тези жени, имаме важно изискване към тях - на първо място те самите да желаят да изучават английски език и да положат необходимите усилия да си осигурят, или дори с наша помощ да им бъде осигурено по-добре платено работно място. Както всеки от вас се досеща, в България много хора са изправени пред дилемата кое по-напред да платят. Често се случва, когато се разпределят приходите за месеца, да останат минимални средства за храна. Представете си, когато в това семейство има едно, две или даже повече деца. В школата ни има ученици, които не получават джобни, почти през цялата учебна година, нямат и нужните учебни помагала. Ние от фондацията се стараем и доколкото можем, им подсигуряваме.

В процеса на работата ни в школата, където тази година обучаваме напълно безплатно 62 деца, виждаме, колко много жени се трудят неуморно, работят често на две места, за да подсигурят финансово себе си и децата са, а времето, което е нужно да обърнат внимание на децата си, просто не им достига. Знаете колко е важно всяко едно дете да има по-чести разговори с родител, разходки, дейности, в които да са заедно.

В разговорите ни с родители, стигаме до извода, че ние можем да помогнем и на тях, като им осигурим средства да посещават езикови школи, според тяхното работно време. Както знаете, света, в който живеем, без английски език, е много трудно да се намери добре платена работа. Всяко едно знание отваря по-широки врати за no-добра реализация.

Месечната такса на езикова школа, с която вече работим е 681 лева на човек, за покриването на начало ниво, като продължителността на курса е три месеца. Нашата цел сега е да запишем пет жени на курсове по английски език.

Благодарим от сърце на всеки, който би подкрепил каузата ни!

-----------------

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

Започнахме с малка група деца в едно помещение, като в момента децата са 76, а помещенията - шест. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук.

Всякакви подробности за целите и пътя на "Дари знание" можете да намерите в сайта ни: https://dariznanie.bg/

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Костова
Дарения
 120  лв.

Целева сума
 3,405  лв.
Край на кампанията
20.09.2024
Дарители
2

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Дари знание'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Елица Иванова  100  лв.
Алексей Енчев  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мариана Костова

QR Code на кампанията

Мама учи английски - знание за по-добро бъдеще - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта