Всички кампании

Да изпратим ученици в нужда на скаутски лагер в горската природа


Идеята на екипа ни е да изпращаме периодично деца от семейства в неравностойно положение на образователни лагери. 

Любопитството на децата, съчетано с възможността сами да изследват и преживяват, са факторите, които ни карат да искаме да продължим това, което започнахме миналата година. Тогава, благодарение на подкрепата на доброволци, изпратихме момичета и момчета на археологически разкопки във Велики Преслав. Децата научиха много, видяха нови неща и имат незабравими спомени.

Сега започваме нова кампания, като целта е да изпратим деца от нашата школа на лагер, организиран от Национална скаутска организация на България. Това е 12-дневен лагер, който ще се проведе през август 2024 година. Децата ще вземат участие в различни занимания сред природата. Първите дни всички заедно ще се трудят, за да си направят сами пейки и други приспособления, необходими за пребиваването им в планината. Следващите дни ще имат различни игри и дейности за опознаване на природата. Част от заниманията са свързани със състезателен елемент и най-вече скаутските умения като връзване на въже, ориентиране в горски местности, първа лекарска помощ и т.н. Интересното е, че децата от всяка група ще полагат усилия да си приготвят и храна, като продуктите ще бъдат подсигурени от организатора.

Нека да се обединим и да дадем възможност на деца от семейства в нужда да придобият нови знания на място, да подобрят своята увереност и независимост и да стимулираме тяхното любопитство. Това са ученолюбиви деца, които рядко или вообще не ходят на почивка, екскурзия, кино или театър.

За да изпратим част от своите ученици, младежи, които се трудят неуморно през учебната година, трябва заедно да съберем средства. Престоят на едно дете за 12 дни е 450 лева (в цената са включени всички разходи). Намерението ни е да изпратим 10 деца, за което са необходими 4500 лв.

От всички нас зависи колко деца ще успеем да изпратим.

Учениците чакат с нетърпение лагера в дебрите на горски местности, който ще се проведе през август 2024 г.

---------------------

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

Започнахме с малка група деца в едно помещение, като в момента децата са 76, а помещенията - шест. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук.

Всякакви подробности за целите и пътя на "Дари знание" можете да намерите в сайта ни: https://dariznanie.bg/

 

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Костова
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 4,500  лв.
Край на кампанията
20.07.2024
Дарители
0

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Дари знание"
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Инициатор

Основна снимка
Мариана Костова

QR Code на кампанията

Да изпратим ученици в нужда на скаутски лагер в горската природа - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта