Всички кампании

Подкрепете малките туристи по стъпките на Ботевата чета!


Уважаеми приятели,

Туристическо дружество "Незабравка" – Велико Търново ви каним да помогнете на 100 ученици от училищата в града да участват и през 2024 година в ежегодният Национален туристически поход «По стъпките на Ботевата чета» от 27 май до 2 юни от Козлодуйски бряг до вр. Околчица във Врачански балкан - 120 км по „Ботев път“.

По време на похода учениците-походници се включват в честванията във всяко населено място, през което преминава походната колона за отдаване почит на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

За последните 13 години ние от ТД «Незабравка» Велико Търново организираме целогодишно туристически походи и прояви с ученици от почти всички търновски училища.За този най-голям, мащабен и с най-патриотична насоченост за страната поход ще поведем 100 ученици, при записали се 139 желаещи. За съжаление нямаме възможност да осигурим всички разходи.

Родителите заплащат такса участие на дете, която покрива само част от разходите. Разчитаме на дарители за закупуване на 40 палатки по 86 лв. от Декатлон, 120 броя униформи, гориво за 2 придружаващи коли, които пренасят бивачното оборудване и личният багаж.

Подкрепете избраните 100 деца или всички желаещи от училищата в гр. Велико Търново да отдадат заслужена почит на героите, пожертвали най-скъпото – живота си, за да сме свободни и да преживеят невероятните емоции на този патриотичен поход! Целта ни е да научим децата на любов към природата, познаване и уважение към българската история и преклонение към подвига на Христо Ботев и неговата чета, останали завинаги в паметта на народа и възпяти от редица поети! 

Новини и коментари

Основна снимка
Деян Караджов
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
16.05.2024
Дарители
0

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: ТД "Незабравка" Велико Търново
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Грамота за дарителство

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Деян Караджов

QR Code на кампанията

Подкрепете малките туристи по стъпките на Ботевата чета! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта