Всички кампании

Подкрепи ученици сами да постигат позитивна промяна в своите общности


За Училищни чудеса:

Ние сме екип от млади хора. Всички сме били преподаватели и вярваме в потенциала на всяко дете в България. Затова вече пета година отделяме голяма част от свободното си време, за да предоставяме разнообразни възможности за развитие на ученици от малки населени места.

В програма „Училищни чудеса” през 2017/2018 учебна година работим с 36 ученици от 11 населени места (Ябланица, Добревци, Орешене, Брестница, Златна Панега, Луковит, Дерманци, Торос, Петревене, Румянцево и Черни Осъм). Организираме им обучения и пътувания и ги учим на лидерски умения, като ги подтикваме да анализират и намират решения на проблемите в своите общности, да работят по проекти на местно ниво.

Работим с 11 лидерски екипа – по един във всяко населено място. Всеки екип разрешава различен критичен проблем в своята общност, който сам е идентифицирал. 16 ментори доброволци подкрепят децата в работата по проектите им: предлагат им външен поглед и опит, помагат им да разширят кръгозора си и им показват по-различни ролеви модели.

За успешното осъществяване на 11те ученически инициативи:

Учениците сами определиха едни от най-сериозните проблеми в техните общности: ранни бракове, домашно насилие, бедност, отпадане от училище, незаконни сметища и др., които дори възрастни и опитни хора трудно успяват на решат. За да могат да се справят в начинанията си, учениците имат нужда от по-чести срещи с менторите си и с хора, които имат опит в работата по избраните от тях проблеми, така разширяват знанията си и разбирането си по темата. 

“Г-жо, можете ли да ни изпратите тази презентация за език на жирафа? Искаме да я представим и на други ученици в нашето село!” с тези думи Галин, Кристина и Патриция от екип Румянцево си тръгват от обучението ни за комуникативни умения :)

Защо да даря?

Подкрепата към Училищни чудеса помага за развиването на отговорни местни лидери в един от най-бедните региони в България, които са способни да се справят проактивно с предизвикателствата в техните общности и допринасят за едно по-устойчиво гражданско общество.

Бюджет - 2500лв.

Разход за 1 ученик за участие в оставащите 3 обучения и събития: 70лв.

Сумата включва транспортни разходи за учениците, менторите и екипа, храна, материали, наем на техника и билети и такси за посещения на обекти и мероприятия с образователна цел. Едно от трите събития е закриващото събитие за годината, на което всеки екип ще има възможност да покани по 8 важни и допринесли за техните проекти хора. Очакваме над 150 души да откликнат на поканата ни.

Тук можете да прочете за откриващото събитие през есента:

http://lukovit-news.com/sbitieto-s-grizha-za-moyata-obshhnost-sbra-nad-120-choveka-v-ou-neofit-rilski.html

Новини и коментари

Основна снимка
Йоана Славова
Дарения
 1,290  лв.

Целева сума
 2,500  лв.
Край на кампанията
10.04.2018
Дарители
12

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Ук"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Ивана Танова  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 20 лв. и ще получите:
Благодарствено видео от нашите
ученици!

Общо 125 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Йоана Славова

QR Code на кампанията

Подкрепи ученици сами да постигат позитивна промяна в своите общности - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта