Всички кампании

Да създадем заедно център 'Шарени лица'


Роден съм в Русе, след 3-ти клас се преместихме на село, където станах обект на малтретиране от съучениците си, особено от ромски произход, откъдето идва моето заекване. Върнах се в Русе, но успехът ми продължаваше да намалява, а трудностите с интеграцията в класа се задълбочиха. След това се преместих в друго училище, където завърших осми клас, но успехът ми отново беше нисък.

Завърших техникум с много поправителни изпити и много отсъствия. Бях окачествяван като мързелив и глупав от учителите и съучениците си, което подкопа самочувствието ми и ме накара да се чувствам различен и подценен.

Създадох семейство и открих, че синът ми е с дислексия. Реших да изучавам това състояние, осъзнах, че и моите проблеми се коренят в това. Реших да се занимавам професионално с образование, което да подпомага ученици като мен и моя син.

Търсих начини как да помогна на сина си и така навлязох в материята. Започнах да помагам и на други деца съвсем доброволно, в свободното си време. Търсих добри практики от други страни и се опитвах да ги прилагам. Използвах различни интерактивни методи. Възползвах се от опита и уменията си като доброволец и обучител в Български младежки червен кръст (от 1996 г.). Децата, с които е работих, започнаха да показват развитие и това ме стимулира. 

По-късно записах "Социална педагогика" в Русенски университет и развих уменията си придобити от практиката. В университета намерих съмишленици сред колегите си и заедно създадохме фондацията "Шарени лица", като целта ни е да предоставяме услуги на ученици с учебни трудности. Това е началото на ново начинание, с което се надяваме да помогнем на много други като нас.

В екипа на фондацията участва и майка ми Катя Минчева, която е педагог с богат опит в работата с деца с увреждания. Тя е един от малцината педагози, работили в дома за деца в с. Могилино, който стана печално известен преди години.

Целта на кампанията е да се съберат средства за лек козметичен ремонт и обзавеждане на пространството на фондация "Шарени лица" в Русе. Разполагаме с хубаво помещение в центъра на Русе, което искаме да обзаведем за да можем да извършваме дейностите за подпомагане на деца с образователни затруднения, както и множество неформални образователни програми. Имаме нужда от малко подкрепа за да може да направим мястото прекрасно.

Ще работим на 3 нива, за да постигнем успех с децата:

  1. Работа със самите ученици/деца. 
  2. Работа със семействата.
  3. Работа с педагозите в началното училище.

Повече за организацията, каузите, плановете и идеите ни може да намерите в сайта ни: www.shareni.bg .

Благодарим на всички дарители!

Резултати:
Към 7:00 часа на 05 юни набраната сума през всички платформи е 1855 лв.

Новини и коментари

Основна снимка
Иво Минчев
Дарения
 230  лв.

Целева сума
 7,500  лв.
Край на кампанията
31.07.2024
Дарители
4

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Шарени лица'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Нели Керемидчиева  100  лв.
Илиана Трайкова  50  лв.
Анонимен дарител  60  лв.

Инициатор

Основна снимка
Иво Минчев

QR Code на кампанията

Да създадем заедно център 'Шарени лица' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта