Всички кампании

Подкрепете кастрационните ни проекти в малки общини


Грижата за бездомните животни е едно от приоритетните направления в дейността на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ в България. Екипът ни от ветеринарни специалисти работи вече близо 15 години за ограничаване на безконтролното размножаване на бездомните кучета и котки чрез най-хуманния метод – кастрация и връщане на местообитанието им. Животните също се ваксинират и обезпаразитяват, а на кучетата се поставя микрочип съгласно изискванията на закона.

ЧЕТИРИ ЛАПИ е една от малкото организации в България, които изпълняват кастрационни проекти с мобилна ветеринарна амбулатория в малки населени места, лишени от достъп до редовни ветеринарно-медицински грижи.

Въпреки, че основно кастрационната ни програма е насочена към бездомните животни на територията на Столична община, екипът ни дава всичко от себе си да помагаме и на нуждаещи се в други райони. От 2008 година насам нашите ветеринарни лекари са кастрирали, обезпаразитили и ваксинирали 11 798 животни - 8 819 кучета и 2 979 котки - чрез съвместни проекти с местните власти в над 40 други общини. Извършването на кастрациите се финансира на 100% от ЧЕТИРИ ЛАПИ, а организацията ни разчита изцяло на дарения, за да можем да осъществяваме ветеринарно-медицинската си дейност.

Прилагането на метода “Залови, кастрирай, ваксинирай, върни”(CNVR) е съпроводено и с информационни кампании за населението относно важността на кастрацията не само на улични, но и на дворни животни и на домашни любимци с цел да се ограничи безконтролното размножаване и появата на нови бездомничета.

Подкрепа със сума от 8 000 лева би осигурила медикаменти и медицински консумативи за двуседмичен проект на мобилната амбулатория на ЧЕТИРИ ЛАПИ извън София за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на 200 животни.

С тази кампания фондацията се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедриятВторник 2023

gt logo 2022 01

 

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Витанова
Дарения
 126  лв.

Целева сума
 8,000  лв.
Край на кампанията
30.12.2023
Дарители
3

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: ЧЕТИРИ ЛАПИ България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  26  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мариана Витанова

QR Code на кампанията

Подкрепете кастрационните ни проекти в малки общини - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта