Всички кампании

Щедростта дарява щастие


Ежедневно при нас идват жени, които са изгубили всичко и искат да започнат отначало. Нашата роля е да бъдем техния глас за думите, които са заседнали в гърлата им или да бъдем ръцете, на които да се опрат, за да се изправят. Всяка от тях има своята тежка история, която се опитва всячески да преобрази в нова възможност за спокоен и достоен живот.

Кампанията "Щедростта дарява щастие" ще набере средства в подкрепа на хуманитарната ни програма за пелени и хигиенни продукти за бебета и деца на уязвими бежански семейства.

Хуманитарната ни програма е сърцето на нашата мисия в подкрепа на бежанците, които се нуждаят от помощ и закрила. Помагаме им да се адаптират и интегрират в новата си среда и да има по-добри перспективи за бъдеще. Жените бежанки и децата им са преминали през изключителни и опасни ситуации по време на бягството си. Те се изправят пред реални заплахи за своя живот и здраве, но смело продължават напред в търсене на по-добър и по-сигурен живот. Подкрепата, предоставена от хуманитарната ни програма има жизненоважно значение. Тя е не само физическа, но и емоционална.

Ще ви разкажем една от нашите истории "Бягството от остров Самота". Провинция Хасака в северна Сирия граничи с Турция на север и Ирак на изток, в която живеят основно кюрди. От там започва и историята на една жена, която е принудена да напусне родната си земя и да премине по пътя на бежанците до България с надеждата да намери безопасност и закрила. Тя ни потърси, защото чула от приятелка за предлаганата от нас помощ на жени бежанки. Разказа ни за тежкия си живот в Сирия, където е израснала в бедно семейство. Спомените от детството са свързани с работа на полето, за да помогне с прехраната на семейството си. До момента, в който губи семейството си и остава сама. Тръгва и следва пътя на жената бежанка и тежката история на живота й продължава. В страната ни тя се сблъсква с нови предизвикателства, езикова бариера, културни различия и предрасъдъци. Но с голямата сила на волята търси своето щастие. Един ден среща любовта и обещания за по-добър живот. Получава и най-съкровения дар, става майка. За съжаление, понася нов удар от съдбата, когато бащата на детето ги изоставя след раждането и тя поема грижите за рожбата си сама. Въпреки разочарованията си, тя е щастлива, избягала е от остров Самота.  “Искам да помогна на дъщеря да има по-добър живот. Животът й ще е пълно с любов, щастие и успех”, казва през сълзи жената Щастлива е, защото държи в ръцете си най-щедрия дар. Нов живот, ново начало за по-добро бъдеще.

С тази кампания Съветът на жените бежанки в България се включва в Световното движение за празнуване на щедростта 2023.

gt logo 2022 01

#Giving Tuesday/ЩедриятВторник е ден, в който хората се обединяват, за да помогнат на тези, които се нуждаят. Този ден ни напомня колко силни можем да бъдем, когато се обединим за добра кауза!

Новини и коментари

Основна снимка
Ралица Гьонкова
Дарения
 450  лв.

Целева сума
 2,500  лв.
Край на кампанията
05.12.2023
Дарители
3

Категория на кампанията : Бежанци / мигранти

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Съвет на жените бежанки в България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Валентин Кирилов  100  лв.
Пепа Пенева  50  лв.
Анонимен дарител  300  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
украшение изработено от бежанци

Общо 25 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Ралица Гьонкова

QR Code на кампанията

Щедростта дарява щастие - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта