Всички кампании

Подкрепи паратенисист за участие в първите Европейски параигри


Този август тенисистката Зоя Чавдарова, ще участва в първите Европейски параигри в Ротердам, Холандия. Тя е една от тримата български пара атлети, които ще представят България на това първенство. Тя е първата българка, която ще участва на такъв престижен форум в своята дисциплина. 

Зоя е родена с увреждане, не познава родителите си и израства в институция. Тренира тенис в инвалидни колички от 2010 г. и е безапелационен шампион на България от 2015 до момента. Тя е единствената жена в България, състезателка в тази дисциплина, а във Варна няма друг тенисист като нея. Зоя се класира в топ 50 в световната ранглиста. За да стигне до този успех, тя премина през много трудности и доказа, че за да сбъднеш мечтите си трябва да се бориш и да вярваш в себе си. През годините тя успя да завърши образованието си, да получи социално жилище, да се снабди с модерна спортна тенис количка, да започне да тренира ежедневно, да пътува за участия в състезания без придружител, да заслужи уважението на международни треньори и състезатели. Зоя мечтае един ден да участва на Олимпийски игри, където да представя България. В бъдеще иска да научи и други да играят теннис. 

Голяма част от успехите на Зоя се дължи на вас - хората, които не преставате да я подкрепяте: треньорите от клуб Велто, които отдават труда си безвъзмездно; Българска федерация по тенис, които правят всичко възможно Зоя да представя България  на международно ниво; екипа на Сдружение ЗА ТЕБ, които подкрепят нейното личностно развитие; феновете, които вярват в нея; приятелите, които и помагат в нужда.

За участието на Чавдарова в Европейските параигри е необходимо да се осигурят средства за международен транспорт и настаняване за нея и нейния треньор Георги Гергинов. Българска федерация по тенис ще осигури средствата, необходими за пътуването. За да осигурим оставащите средства за участието на състезателката в Европейските игри се обръщаме към всички вас и се надяваме да получим вашата подкрепа. Благодарение на вашата помощ Зоя не само ще успява да върви напред и да сбъдва мечтите си, но и да прославя България на международния подиум.

Новини и коментари

Основна снимка
Елина Райнова
Дарения
 3,874  лв.

Целева сума
 3,800  лв.
Край на кампанията
31.07.2023
Дарители
55

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение ЗА ТЕБ

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Няма Значение ;)  35  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Деница Минчева  100  лв.
Йордан Йорданов  70  лв.
Сашо Кръстев  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Елина Райнова

QR Code на кампанията

Подкрепи паратенисист за участие в първите Европейски параигри - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта