Всички кампании

Да помогнем на деца и младежи с увреждания да отидат на училище


Ние сме малък сплотен екип от 8 специалисти, работещи с деца и младежи с увреждания. След закриване на детския дом в село Горски Сеновец насочихме дейността си към Дневния център за деца и младежи в същото село. Това е социална услуга, която се посещава от 23 деца и младежи с увреждания, които живеят в различни населени места от Община Стражица – Асеново, Стражица, Царски извор, Камен, Нова Върбовка, Лозен, Виноград, Бряговица, Сушица, Кесарево, Владислав. Всички те са с различна степен на умствена изостаналост. Повечето имат по няколко съпътстващи заболявания: епилепсия, квадри и частични парези (ДЦП), различни заболявания на отделителната, ендокринната и храносмилателната система, сърдечни заболявания и други, които определят поведението на децата.

В сградата на Дневния център децата се обучават по индивидуални програми от специални педагози в изнесените паралелки на Центъра за специална образователна подкрепа – В.Търново. Освен съобразено с възможностите им образование децата получават медицинска рехабилитация, арт и трудотерапия, организация на свободното време и личните контакти, хранене и организиран транспорт. Обучението в училището и занятията в социалната услуга им дават възможност за компенсиране на ограниченията, които децата имат поради уврежданията си.

За изминалите години имаме двама младежи и една девойка, които живеят самостоятелно и работят подходяща работа. Един талантлив младеж (Ицо) завърши Музикалната академия в София и в момента работи като музикант в чужбина. Останалите са усвоили знания и умения за самостоятелно справяне с ежедневни дейности.

Държавата осигурява транспорта на педагозите и специалистите до Горски Сеновец, а децата се извозват с 2 микробуса от различните населени места. В момента обаче единият бус е сериозно повреден и не подлежи на ремонт. Разстоянията от населените места са големи и само с един бус няма как децата да се транспортират по график. Имаме нужда от нов бус с платформа за инвалидни колички, цената му е 30 000 лева. С осигуреният от държавата бюджет не е възможно да го закупим и затова се обръщаме към дарители с този ЗОВ НА ПОМОЩ! Помогнете на тези деца и младежи да се обучават и социализират!

Повече за нас: Сдружение „Приятели на Горски Сеновец“ е неправителствена организация, която работи в полза на хората с увреждания повече от 20 години. Основната ни цел е подпомагане на нуждаещите се лица и семейства и съдействие за решаване на техните проблеми. Оказваме им помощ за преодоляване изолираността им и се стремим към повишаване чувствителността и ангажираността на обществото, институциите, професионалистите и обществениците по проблемите на лицата и семействата с увреждания. За този период от време сме работили и помогнали на 118 деца и младежи и на 65 семейства.

Информация за работата ни можете да видите на Фейсбук страницата на Дневен център за деца и младежи с увреждания «Сърчице», село Горски Сеновец 

Новини и коментари

Основна снимка
Бистра Ботева
Дарения
 2,708  лв.

Целева сума
 30,000  лв.
Край на кампанията
28.12.2023
Дарители
20

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение 'Приятели на Горски Сеновец'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Playtech Bulgaria EOOD  1,165  лв.
Ана  20  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Анонимен дарител  5  лв.
Анонимен дарител  250  лв.

Дар за дарители


Дарете 30000 лв. и ще получите:
Благодарствено писмо и късметче,
направено от децата

Общо 600 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Бистра Ботева

QR Code на кампанията

Да помогнем на деца и младежи с увреждания да отидат на училище - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта