Всички кампании

Конна терапия за деца с увреждания


Децата  и младежите, които посещават Дневен център за деца и младежи с увреждания "Св.Врач" към момента са 29 с различни заболявания. Петнадесет от тях са с аутизъм, шест са с Детска церебрална парализа, а другите са с по-редки заболявания като Даун синдром, хипоинсулинизъм , Рубищейн -Тайбе и две от децата са  с генетични заболявания.В центъра  децата и младежите получават подкрепа от различни специалисти – логопед , психолог, рехабилитатор, ерготерапевт и социален педагог.
Децата и младежите овладяват основни умения за самообслужване, общуване , ориентиране в пространството и трудови умения..
Политика на центъра е да се прилагат освен основните задължителни терапии и така наречените алтернативни терапии, с които се подпомага емоционалното развитие и състояние на децата и младежите, а тези терапии подпомагат по успешното им обучение от страна на специалистите  и тяхното самостоятелно справяне в реалния живот.
Децата и младежите  с огромно желание  посещават сесиите по  конна терапия.


Хипотерапията  от месец  май 2023 г. се провежда  на ново място в конна база в Борисовата градина от господин Пламен Климов. Децата и родителите са очаровани от новия терапевт и неговите умения и има голям интерес към неговите сесии. 

Средствата, които са ни необходими за провеждане на терапият апрез летния сезон са  2500 лв.  тъй като базата е на открито за всяко дете са предвидени по две сесии на седмица. През есенно-зимния период няма да е възможно да се провежда конна терапия и зтаова мечтата ни е да осигурим средства за заниманията на децата възможно най-скоро.

Благодарим за подкрепата!

Новини и коментари

Основна снимка
Сузан Йешели
Дарения
 210  лв.

Целева сума
 2,500  лв.
Край на кампанията
28.07.2023
Дарители
2

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение Заедно можем повече

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  110  лв.

Инициатор

Основна снимка
Сузан Йешели

QR Code на кампанията

Конна терапия за деца с увреждания - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта