Всички кампании

Незабравимо морско преживяване на 15 млади хора с увреждания


Запознайте се с Рени, Ясен, Рони, Капка, Георги и още други 10 млади хора (на възраст между 18 и 40 години) с трайни множествени увреждания. Допреди 2 години те бяха заложници на своите специфични нужди, обгрижвани от семейства и институции, отдадени на тъга по своята „различност“ и изолирани от света. Нямаха представа от трудови умения, работно време и дисциплина. Не умееха да комуникират в екип и нямаха доверие на хората.

Въпреки това, те приеха предизвикателството да започнат първата си работа и да станат  част от екипа на бистро „Академика“ (Клуб за устойчиво хранене и защитена заетост „Кредо“ - Варна). Получиха различни работни позиции, свързани със спомагателната дейност в него (помощник-кухня, мияч, общ работник) и с помощта на своите трудови ментори, психолог и социален работник се учеха на нови професионални умения. Те закъсняваха, тревожиха се, а стресът от новото и непознатото често изваждаше сълзите им наяве. Днес са по-различни - усмихнати, малко по-уверени и по-общителни, и с желание търсят нови знания, комуникация и развитие.

Всеки ден те идват на работа и се грижат за комфорта на посетителите на бистро „Академика“. Нека сега ние се погрижим за тях и им осигурим едно приятно изживяване – 1 ден, изпълнен с емоции. Нека подарим на тези 15 млади хора и 3-ма техни придружители опит през преживяване и стимулиране на сетивата им - пътуване от гр. Варна до гр. Балчик, една незабравима, споделена, морска разходка с обезопасен плавателен съд и обяд.

Организатор на кампанията е Сдружение „Международен институт по мениджмънт“ (МИМ) – организация с нестопанска цел, регистрирана през 1993 г., която работи активно по темите за устойчиво развитие. Ние сме партньор и съмишленик на неформалната група ЦЗЗ "Кредо".

Новини и коментари

Основна снимка
Елена Костадинова
Дарения
 1,653  лв.

Целева сума
 1,600  лв.
Край на кампанията
11.08.2023
Дарители
34

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: Неформална група

Даренията ще получи: Център за защитена заетост "Кредо"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Албена Анастасова  200  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Георги Кандев  95  лв.
Богомила Корманова  50  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Дар за дарители


Дарете 20 лв. и ще получите:
сертификат за дарение

Общо 25 дара са осигурени.
 

Дарете 50 лв. и ще получите:
лично благодарствено видео послание
от подкрепените младежи

Общо 5 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Елена Костадинова

QR Code на кампанията

Незабравимо морско преживяване на 15 млади хора с увреждания - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта