×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 1200

Всички кампании

Училищни работилници за характер


Този апел създава възможност за участие чрез дарение в провеждането на нова серия от 15 училищни работилници за характер с 300 ученици от 15 училища в 15 града в България.

Деца и възрастни в страната и по света живеем в най-сложното, непредсказуемо и предизвикателно общество, което някога е съществувало. Все повече научни изследвания и практика доказват, че за пълноценно функциониране в тези съвременни обстоятелства, учениците днес имат също толкова голяма нужда от благополучие и характер, колкото и от академични предмети. Постигането на баланс между едното и другото в детската градина и училището е същността на позитивното образование и образованието за характер, иновативни образователни подходи по света и в страната.

В подкрепа на учители и училища в България, осъзнаващи, че доброто образование включва едновременно академични знания и умения за благополучие и характер, Характер.бг провеждаме училищни работилници за характер. Досега, имаме случени 11 работилници с над 200 ученици от 1 до 4 клас от 5 училища в област Благоевград. Вдъхновени от положителната обратна връзка на деца, родители и учители, Характер.бг планираме провеждането на нова серия от работилници през втория срок на учебната 2017-2018 година.

Работилниците целят да изградят обща лексика и базисно разбиране за най-доброто в учениците - техните индивидуални силни страни на характера. Провеждат се в рамките на един учебен час, с ученици от един клас, в тяхната класна стая в училище. Като методология, включват две части: теоретична, в която чрез тематични средства, дейности и дискусия обсъждаме с ученици същността на характера и избрани негови силни страни; практична, в която чрез творчески изяви като писане на кратка история или рисуване на конкретна сцена, учениците творят по избрана от тях силна страна на характера.

За по-интересно, индивидуализирано и ефективно провеждане на работилниците, Характер.бг подобряваме формата, добавяйки в предстоящите такива следните нови неща: 1) прожектиране на тематични видеа за характер; 2) разнообразяване на възможностите за творчески изяви; 3) акцентиране на 7 силни страни на характера с най-висока приложимост в образованието: любопитство, пламенност, упоритост, надежда/оптимизъм, саморегулация/самоконтрол, благодарност и социална интелигентност.

Изграждането на благополучие и характер е преди всичко работа в екип: нека заедно запретнем ръкави!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Димитър Татарски
Дарения
 50  лв.

Целева сума
 2,000  лв.
Край на кампанията
31.01.2018
Дарители
1

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Характер.бг

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Ели Манчева  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Тематичен постер със силните страни
на характера

Общо 1 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Димитър Татарски

QR Code на кампанията

Училищни работилници за характер - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта