Всички кампании

Сливналии в София


Аз съм Елица и съм родена в Сливен. Организирането на фестивал „Сливен в София” е моя кауза. На фестивала се срещаме, водим децата си, говорим за училищата си и как се е променил градът ни. За съучениците си и за известните сред тях. И гледаме и слушаме новите таланти – деца от Сливен танцуват, свирят, пеят, рисуват ...

Поне 8000 лева трябват за организирането на един фестивал. Днес имаме 3480.

Ето и конкретните разходи: 3800 лева – сцена, озвучаване и генератори за ток за два дни; 2400 лева – транспорт на децата от Сливен до София. 200 лева е за храната за децата. 600 лева – напитки и материали за ателиетата на фестивала, 150 лева за гориво за генераторите, 180 лева нощна охрана, 150 лева – мобилни тоалетни, 90 лева за разрешителни за влизане на автомобилите в парка и наем на парка към общината – около 500 лева. Отделно депозит за почистване, който ни връщат след събитието.

Аз съм Елица и съм родена в Сливен. Не живея там и нещо от него постоянно ми липсва. Дали родителите, учителите, старите кестени, Карандила и милинките, липсват ми. Знам, че приятели и съвсем непознати хора чувстват същото. Затова преди почти три години започнах групата Сливналии в София. Но ми се искаше изговарянето на спомени и въздишките по детството да имат и по-полезна цел: да помагаме. Един на друг и на „града си”.

Ние не сме малко и днес имаме страхотни професии, признание, успехи. От София или пък от Ню Йорк уж се вижда по-нашироко. Не ми се иска да се предадем на размислите за пропадането (на училищата, учителите, общинарите, болниците ...) след нас. Ние сме подкрепата, която можем да дадем, поне на децата. Днес на талантливите, утре - за да бъдат знаещи, умели и активно мислещи – също като нас! Може би вие имате друга и по-добра идея за помагане – елате на Фестивала и я споделелете!

Новини и коментари

Основна снимка
Елица Баракова
Дарения
 3,880  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
23.12.2016
Дарители
5

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: Неформална група

Даренията ще получи:

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Silviya Tateva  200  лв.
натрупано салдо  3,570  лв.
Стоян Марков  50  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Людмила и приятели  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Елица Баракова

QR Code на кампанията

Сливналии в София - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта