Всички кампании

Модно ревю СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО - гр. Видин - опит за рекорд на Гинес


СДРУЖЕНИЕ “ДОМЪТ НА МУЗИТЕ“

организира Кампания за набиране на средства в подкрепа на събитието “СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО“
09 септември 2023 г. – Крайречна градина гр. Видин
Събитието кандидатства в Книгата на Гинес с рекорд за най-дългото речно ревю (по-дигата на река Дунав при град Видин, България)
Дължина на ревюто – над 1.5 км с участието на 100 манекенки.


 Автор на идеята и проекта: Вяра Бориславова – моден дизайнер, родена в гр. Видин.
 Сценарист и режисьор: проф. д-р Александър Илиев
 Специални гости на събитието ще са актьорът Деян Донков и  Яна Руйчева – Захариева с корица на испанското VOGUE и един от най- успелите български модели зад граница.

КАУЗАТА:
Сдружение “Домът на Музите“ вярва, че истински добрите събития са тези, които са съпроводени от кауза, в която вярваме. Затова част от тоалетите ще бъдат изложени на 10 септември – следващия ден след Гинес-ревюто в зала “Дунав“ в Бонония Естейт и ще участват в благотворителен търг. Шеф Филип Захариев (ONÀ) ще бъде специален гост-готвач с авторско меню за всички гости, вдъхновено от живота на Северозапада. Със събраните средства ще се създаде пространство в гр. Видин, оборудвано с шевни машини и всичко необходимо за начинаещи в първите им стъпки в света на модата. Главен лектор и гостуващ преподавател по мода и бизнес развитие в новооткрития център ще е Вяра Бориславова, основател собственик на бранда MUSE SHOP.

СЪБИТИЕТО:
 Защо искам да го направя?
Да провокирам хората да са смели, да следват мечтите си, да не се "носят" по течението.

 Къде искам да го направя?
В моя роден град Видин, на самата дига, с дължина 1.5 км – от Пристанище Видин (Крайречна гара) до средновековната крепост Баба Вида.

 Какво искам да кажа?
Да се събудим заедно, да се разделим със старото и да търсим нови хоризонти. Ревюто срещу течението на река Дунав се провежда с посланието да не се "носим" по течението, а да вървим срещу него, да откриваме нови територии за светлината, красотата и любовта.

 Какво ще представлява?
Празник на сетивата – Визия, Музика, Аромат. Красиво и естетично облекло, светлина и цвят, жива музика и природни звуци, аромат на липа който ще се носи от ветрила раздадени на дамите в публиката, плуващи цветя и светлини по течението като контрапункт на ревюто
срещу течението на най-дългата река в Европа – р. Дунав

ПРОГРАМА:
19:30 – 20:00 ч. пред Речна гара: Старт на ревюто с модели от модна агенция „Визаж“, с “Бяло облекло“, излизат от специално нает речен кораб с тържествена церемония. Водосвет по-червен килим, в борда се разбива голяма бутилка шампанско. Музикална изненада от един от талантите на “Гласът на България “– Деница Петрова – DeВЯРА.
20:00 – 20:30 ч. Кръглата градинка: Версай ревю около езерото, статични фотографии около фонтана с “Флорално облекло“. Жива барокова музика, изпълнявана от Оркестър "Симфониета“ Видин.
20:30 – 21:00 ч. Телеграф капия: Рейнбоу ревю – “Цветно облекло“, ревю с инсталации и статични пози, в което се включват още манекенки, избрани с кастинг от региона от различни раси и антропологичен тип.
20:30 – 21:00 ч. Паметник на свободата – “Розово облекло“, ревю по-стълбите, фотосесия в динамиката на стълбите, атрактивни снимки с дрон.
21:00 – 21:30 ч. Средновековна крепост “Баба Вида“ – Елеганс ревю с “Черни облекла“, цигарета, перли – финално шоу с участието на всички модели.
Програмата продължава с Театрална програма с участието на известни актьори и студенти от класа на проф. д-р Александър Илиев, с много жива музика, танци и виртуозна пантомима.
Зоната ще е обособена като фестивал с щандове на спонсори, кътове за снимки, шатри с продажби на ръчно изработени стоки, зона за храна и детска зона.
21:30 – 22:30 ч. Средновековна крепост “Баба Вида“ – VIP коктейл предоставен от Бонония естейт и DJ парти край реката, заря.

КАМПАНИЯ:
Обръщаме се към Вас с кампания за набиране на част от средства, който са нужни за да осъществим магията на това събитие. Възможните пакети са:
 Техническа реализация, озвучаване и реклама – 9000 лв.
 Настаняване на участниците – 6000 лв.
 Транспорт на участниците – 4000 лв.
 Заснемане на документален филм и ТВ излъчване – 10 000 лв.
 Хонорарите на участниците-артисти и студенти – 7000 лв.
Това е част от сумата, необходима за реализирането на планираната програма.

БЪДЕЩА МИСИЯ:
Нашата мисия е събитието да се превърне в ежегоден фестивал, подкрепящ млади дизайнери, даващ им възможност да представят новите си модни колекции под формата на ревю, обединяващо и други творци от различни сфери който да допълват събитието с творчеството си.

Целият ни екип ви Благодари сърдечно!

Новини и коментари

Основна снимка
Вяра Николова
Дарения
 11,584  лв.

Целева сума
 36,000  лв.
Край на кампанията
14.09.2023
Дарители
71

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение 'Домът на Музите'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Силвия Славчева  100  лв.
Лилия Маринова  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  150  лв.
Vesi Ilieva  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Вяра Николова

QR Code на кампанията

Модно ревю СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО - гр. Видин - опит за рекорд на Гинес - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта