Всички кампании

За децата (на) ГЕРОИ


Фондът за децата Герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно/ 6000 лв. годишно на децата на лекари, медици и учители, починали от Ковид-19, докато изпълняват професионалната си мисия.

Фондът беше създаден в разгара на втората вълна на пандемията, когато десетки лекари, медици и учители загубиха живота си. Те продължиха да ни лекуват и да образоват децата въпреки заплахата. Вече две години 27 деца от 19 семейства в цялата страната получават тази месечна подкрепа изцяло благодарение на дарения.

Стипендиите са нашата благодарност за жертвата на родителите. Материалното не може да е утеха, но е необходима подкрепа за семействата. С тези средства искаме да помогнем на децата им да продължат да се развиват и образоват. Миналата година имахме първия си абитуриент, тази година ще имаме още двама. Идеята на Фонда е децата да получават стипендия до завършване на средното си образование или докато навършват пълнолетие.

На фейсбук страницата на фонда ви разказваме историите им. Ще ги подкрепяме, докато растат. Загрижено, с внимание и с деликатност. Ще им покажем, че родителите им не са забравени.

Благодарим Ви, че сте с нас!

Новини и коментари

Основна снимка
Свилена Георгиева
Дарения
 228  лв.

Целева сума
 165,000  лв.
Край на кампанията
30.12.2023
Дарители
3

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация За Доброто

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Станимир Стефанов  8  лв.
M  20  лв.
Анонимен дарител  200  лв.

Инициатор

Основна снимка
Свилена Георгиева

QR Code на кампанията

За децата (на) ГЕРОИ - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта