Всички кампании

Фонд 'Нашите родители' 2023


Макар и за едно лято, с този жест от фонд „За нашите родители“ ни дадохте глътка почивка от немотията и застиналото ежедневие и битови тревоги.“

„Щастливи сме, че със средствата от фонд „За нашите родители“ върнахме усмивките по лицата на жителите на селата Хърсово и Голям Извор.„

Това са част от обратните връзки на възрастните хора, с които работи Сдружение ЖАНЕТА и оказва подкрепа за достойни старини на възрастни хора от селата в община Самуил.

С проекта си, финансиран от  фонд "Нашите родители", Сдружение ЖАНЕТА успява да раздава дрехи и продукти от първа необходимост, да ремонтира близо 20 електрически уреда за възрастните хора, които са все по-трудно подвижни.

За да ги облекчат максимално, успя и да монтира две пейки за почивка - по една в селата Хърсово и Голям Извор, които са достъпни за всички.

„Радваме се, че имахме възможността да преживеем заедно различни емоции и да обменим ценен опит.“

Това пък са думи на участниците в проект „ЕСО – номията на баба“ - уникален zerowaste наръчник за това как да намалим отпадъците, които генерираме в домакинствата ни.

Проектът е на Библиотеката в Дулово и отново е финансиран от фонд "Нашите родители" на Фондация "BCause

“Каритас София изпълни успешно проект „В помощ на старите хора от Родопите“ в подкрепа на нуждаещи се, които живеят в изолация в село Покрован, община Ивайловград. Със средствата от проекта бяха закупени хранителни продукти и възнаграждение на готвач в дневен център „Св. Василий Велики“ в селото. Храната се приготвяше в кухнята на дневния център и социални асистенти на организацията я доставяха ежедневно на 28 изолирани и трудно подвижни възрастни хора при извършване на домашните посещения.

След страхотния проект за превенция на деменцията чрез учене на чужд език, Фондация Невроезикова Превенция срещу Деменции организира кулинарен конкурс- „Рецепти за спомен“ . Много възрастни хора изпратиха своя лична рецепта за ястие, десерт или друго. Участниците разказваха не само за нужните продукти и начина на приготвяне на гозбите, но и споделяха кратки истории, свързани с тях.

Това са само част от историите на Фонд „Нашите родители“!

Фонд "Нашите родители" се управлява от Фондация BCause.

Фондът има за цел подобряването на здравните и социалните грижи за възрастните хора и подкрепа на културни инициативи и връзка между поколенията.

Със средства от фонда се финансират: осигуряване на достъп до здравни изследвания и консултации със специалисти, осигуряване на социална подкрепа за възрастни хора от малки населени места, подкрепа за местни културни институции, формални и неформални групи на възрастните.

Помогнете ни, за да продължим да помагаме!

Новини и коментари

Основна снимка
Фондация BCause
Дарения
 5,248  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
01.01.2024
Дарители
8

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация BCause

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Ниляй Рафет  10  лв.
Merkle и служители  3,000  лв.
Анонимен дарител  1,800  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фондация BCause

QR Code на кампанията

Фонд 'Нашите родители' 2023 - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта