Всички кампании

Български език за 3 месеца за украинци


Войната няма да приключи скоро. Седмица спед пристигането си в България украинците вече ни разбират, но за да използват знанията и уменията си, за да се грижат за себе си и децата си, трябва да проговорят български език. 

Курсовете по български език за украинци в Академия "Никола Тесла" започнаха месец след началото на войната и продължават успешно вече почти девет месеца с подкрепата на Сдружение "Българската задруга". През това време помогнахме на повече от 750 души.

Готови сме да продължим и през новата година. Обученията за начинаещи се водят от учители по български език от Украйна, обученията за напреднали - от преподаватели, завършили българска филология и педагогика. Екипът е от петима преподаватели с постоянен ангажимент и близо 20 доброволци.

Курсовете са тримесечни. Обучението е интензивно - два пъти в седмицата по два астрономически часа. Групите са по 10-15 души. Осигуряваме учебни помагала и всички необходими материали - вкл. тетрадки и химикалки. В края на курса се полага вътрешен изпит и курсистите получават сертификат за напредъка си от нас.

Следващият курс ще се проведе през януари, февруари и март. Можем да осигурим обучение на до 100 души едновременно. За участието си в обучението украинците дължат еднократна символична такса ангажимент в размер на 30 лв. (общо за трите месеца). Разходите за обучението им са 7 500 лв./месец или 22 500 лв за тримесечен курс. 3000 лв. се покриват от таксата анагажимент на самите участници,  4 500 лв. могат да бъдат осигурени от Академия "Никола Тесла". Търсим вашата подкрепа за набиране на останалите 15 000 лв. за провеждане на обучението през първото тримесечие и общо 60 000 лв. за провеждане на курсовете по български език за украинци до края на годината.

Даренията постъпват по специална сметка на Сдружение "Българската задруга", което следи за целевото им ползване.

Новини и коментари

Основна снимка
Валентина Иванова
Дарения
 15,070  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
30.01.2023
Дарители
76

Категория на кампанията : Бежанци / мигранти

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение 'Българската Задруга'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Иван-Асен Иванов  1,000  лв.
Теодоси Бялков  10  лв.
Борис Макенджиев  20  лв.
Жанна Козачок  30  лв.
Юлия Прудкая  30  лв.

Дар за дарители


Дарете 150 лв. и ще получите:
Благодарствено писмо

Общо 400 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Валентина Иванова

QR Code на кампанията

Български език за 3 месеца за украинци - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта