Всички кампании

Най-дълголетното читалище в община Велинград обновява своята сцена!


Целта на настоящата дарителска кампания е да закупим нови театрални завеси, за да подобрим условията на нашата сцена и да я преобразим, така че да отговаряме на съвременните изисквания и всички артист-изпълнители да се чувстват още по-уютно при нас!

Разположено в идеалния център на Велинград, народно читалище „Отец Паисий – 1893“ реализира ежегодно над 100 събития в своя театрален салон! Културната програма включва както изяви на местни състави, така и многобройни участия на гостуващи артист-изпълнители. Благотворителни концерти, театрални спектакли, литературни четения и представяне на автори, коледни концерти и училищни продукции – всички тези събития превръщат нашия салон в емблематично средище, в пулсиращото сърце на общността.

Едно от най-ярките събития през текущата година бе гостуването на оперни звезди от международната сцена по случай отбелязване годишнина от рождението на Николай Гяуров. Това е вторият пореден концерт със световно известни артист-изпълнители, начинание, което се надяваме да превърнем в традиция.

Не на последно място, нашата сцена е и пространство за изява и експеримент на млади таланти, които тепърва прохождат в своята професионална кариера. Те ползват салона абсолютно безвъзмездно, като това е нашият начин да подпомогнем развитието на новите поколения в предизвикателния свят на изкуството.

Апелът ни е заедно да преобразим театралната сцена, по-начин, който да отговаря на съвременните изисквания за работа. Избрали сме 330 гр. негорим плат Регата, за да оформим т.нар „черна кутия”, нужна ни за театралните спектакли. Вече имаме подкрепа завесите да бъдат разкроени и ушити безвъзмездно от фирма, специализирана в шивашката индустрия.

Вярваме, че с общи усилия и стъпка по стъпка можем да превърнем нашето Читалище в един красив, разпознаваем и утвърден уютен дом на културния живот в града!

Новини и коментари

Основна снимка
Силвена Байракова
Дарения
 2,320  лв.

Целева сума
 4,744  лв.
Край на кампанията
27.02.2023
Дарители
16

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: НЧ "Отец Паисий - 1893"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Венета  20  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Rumen Minchev  5  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  10  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Дарете 50 лв. и ще получите: 2 броя
дизайнерски картички с автор Петя
Константинова

Общо 50 дара са осигурени.
 

Дарете 500 лв. и ще получите:
Дарете 500 лв. и ще получите: ръчно
изработена подвързия за книга

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Силвена Байракова

QR Code на кампанията

Най-дълголетното читалище в община Велинград обновява своята сцена! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта