Всички кампании

Да подкрепим Зоя по пътя й към спортните върхове


Зоя е родена с увреждане, не познава родителите си и израства в институция. Тренира тенис в инвалидни колички от 2010 г. и е безапелационен шампион на България от 2015 до момента. Тя е единствената жена в България, състезателка в тази дисциплина, а във Варна няма друг тенисист като нея. Тази година се класира на 44-о място в световната сингъл ранглиста, и на 39-о при двойките. За да стигне до този успех тя премина през много трудности и доказа, че за да сбъднеш мечтите си трябва да се бориш и да вярваш в себе си. През годините тя успя да завърши образованието си, да получи социално жилище, да се снабди с модерна спортна тенис количка, да започне да тренира ежедневно, да пътува за участия в състезания без придружител, да заслужи уважението на международни треньори и състезатели. 

Голяма част от успеха на Зоя се дължи на вас - хората, които не преставате да я подкрепяте: треньорите от клуб Велто, които отдават труда си безвъзмездно; Българска Федерация по Тенис, които правят всичко възможно Зоя да представя България  на международно ниво; екипа на Сдружение ЗА ТЕБ, който подкрепят нейното личностно развитие; феновете, които вярват в нея; приятелите, които и помагат в нужда. 

Целта на Зоя е един ден да участва на Олимпийски игри, където да представя България. За да я постигне тя има нужда от професионална спортна подготовка: ежедневна тренировка с опитен треньор, достъпен тенис корт, специализирана фитнес подготовка 3 пъти седмично, спортно оборудване, екипировка и консумативи,  участие в повече международни състезания. Средствата необходими за нейната подготовка са на стойност 30 000 лв. годишно. За съжаление БФТ и Министерство на младежта и спорта не осигуряват изцяло тези средства, а Зоя не разполага със собствени.

Ето защо отново се обръщаме към всички вас и се надяваме да получим вашата подкрепа за да осигурим на Зоя необходимите условия за развитие и през 2023 . Благодарение на вашата помощ Зоя не само ще успява да върви напред и да сбъдва мечтите си, но и да прославя България на международния подиум.

Новини и коментари

Основна снимка
Елина Райнова
Дарения
 903  лв.

Целева сума
 20,000  лв.
Край на кампанията
18.02.2023
Дарители
12

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение ЗА ТЕБ

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Емилиян Галунов  10  лв.
Анонимен дарител  9  лв.
Емрах Хюсеин  1  лв.
Христо  40  лв.
Анонимен дарител  30  лв.

Инициатор

Основна снимка
Елина Райнова

QR Code на кампанията

Да подкрепим Зоя по пътя й към спортните върхове - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта