Всички кампании

Помощ от млади за млади – аниматорски курс


С тази кампания бихме искали да осигурим средства за подготовката и осъществяването на курса за младежи, които искат да станат аниматори. Курса се провежда през учебната 2022/2023 година.

Какво са Аниматорите? Това са млади хора от цяла България, които са решили да посветят свободното си време за подкрепа на деца и младежи чрез различни дейности. 

Всяка година през курса преминават около 40 младежи.

Младежите, които посещават нашите курсове през учебната годината, подпомагат работата с деца на различни центрове или енории по техните населени места, в които те участват като доброволци. А през летния период се включват в организацията и провеждането на летни лагери за деца от различни възрасти и групи. Като всичко това им се явява като практика и го правят напълно безплатно. 

Курсът за аниматори трае две учебни години, като през всяка година има четири уикенда, т. е. обучението е осем уикенда, разпределени в две учебни години. 

През тези уикенди младежите – бъдещите аниматори имат организирана програма, която включва полезни теми за тях и тяхното развитие като личности, игри, филми и практика с деца в нашия център в гр. Стара Загора (Фондация Дон Боско България). Един от уикендите е изцяло насочен към изкарването на свидетелство за „Първа долекарска помощ в работата с деца“, проведен от специалисти към БЧК. 

Някои от темите, които засягаме в курса са: 

  • Педагогика
  • Психология на личността
  • Възрастова психология
  • Превантивна система на Св. Йоан Боско
  • Доброволчество
  • Правно положение при работа с деца и правата на детето
  • Здравеопазване
  • Християнска духовност
  • Подготовка за програмата на лагери и срещи с деца и младежи

Началото на този вид курсове беше поставен през 2007 година, като до днес те продължават. През тези курсове са минали повече от 300 младежи, като някой от тях продължават да ни помагат в организирането на различни дейности, свързани с работата с деца. 

Общата годишна стойност на курса е 5500 лв. Младежите могат да покрият една много малка част от разходите. Екипите, които организират и провеждат тези курсове, работят напълно безплатно. От минималната такса, която се заплаща от младежите, успяваме да получим около 2500 лева. С тази кампания ние искаме да осигурим останалите 3000 лв., които са нужни за продължаването на този вид дейности. 

Благодарим ви за помощта!

Новини и коментари

Основна снимка
Франтишек Йелечек
Дарения
 2,350  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
31.01.2023
Дарители
16

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: "МПРИ Салезиани на Дон Боско"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Kohi  200  лв.
Marie Tsvetkov Kralova  300  лв.
Анонимен дарител  500  лв.
Мариета  300  лв.

Инициатор

Основна снимка
Франтишек Йелечек

QR Code на кампанията

Помощ от млади за млади – аниматорски курс - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта