Всички кампании

Топла зима за мъниците от коткодома в Балчик


След много работа през пролетта и лятото, първият коткодом в Балчик е вече факт и работи на пълни обороти. В момента в него имаме около 40 спасени котенца, основно отгледани от изхвърлени новородени или прибрани и лекувани след тежки травми и заболявания поради живота си навън. Пригодихме и дворно място за кученца в беда и вече зарадвахме няколко с първия им истински и сигурен дом. Десетки животинки бяха осиновени през изминалите месеци, докато градихме нашия коткодом. Зимата обаче ни изправя пред нови предизвикателства. Въпреки сериозния ремонт, който извършихме, зачестяващите валежи ни изненадаха неприятно -  оказа, че покривът на коткодома тече и се нуждае от основен ремонт. Нуждаем се от средства за спешен ремонт на покрива, за да могат котенцата да живеят в топла и суха среда и през следващите месеци, а също и да осигурим сушинка на кученцата на двора. Влагата може да съсипе много от условията, които се постарахме да създадем за обитателите на дома и трябва час по-скоро да спрем нейното разпространение.

Даренията, които получаваме, едва ни стигат за ежемесечните разходи по хранителните и хигиенни консумативи за животинките ни, а отделно имаме неплатени сметки в 4 клиники, които дълго лекуваха по-тежките ни случаи. Затова се нуждаем от 5000 лева, които да вложим директно в ремонт на покрива, който да бъде качествено и надеждно направен, за да не ни създава повече проблеми.

Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна, поради което имаме пострадали животни от София, Варна, Бургас, Стара Загора и др. Към момента само за скромните две години дейност имаме спасени, лекувани и щастливо задомени над 150 котки, както и десетки кучета, а кастрираните бездомни и върнати на познатите им места животни дори не могат да се преброят. Дейността ни може да проследите на фейсбук страницата „Fluffy Paws of Bulgaria“(https://www.facebook.com/LapichkitenaBG), където ще дадем и пълен отчет за бъдещата работа по покрива.

Нека не оставяме зимата да съсипе безопасния пристан, който създадохме за котенцата на Балчик!

Новини и коментари

Основна снимка
Петър Добрев
Дарения
 1,469  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
30.03.2023
Дарители
23

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Малките големи"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  8  лв.
Valentina  50  лв.
Николай Филипов  200  лв.
Rumen Minchev  5  лв.

Инициатор

Основна снимка
Петър Добрев

QR Code на кампанията

Топла зима за мъниците от коткодома в Балчик - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта