Всички кампании

Се-мей-ст-во, което ще бъде заедно на Бъдни вечер


Искаме да ви разкажем една история за три деца, живеещи не у дома си. Приключението им започва преди седем години, когато остават без баща, но на грижите на своя дядо, който те много обичат и уважат. Отделени са от любимата къща, познатото място и отиват някъде, където им е някак празно и мрачно. Свикват с живота в институции, но надеждата за семейство стои винаги будна. Ние от фондация «Агапедия» искаме да им помогнем по техния път обратно към дома.  

Затова правим тази кампания, с която искаме да подкрепим децата да прекарат Бъдни вечер и Новогодишните празници в уютна и топла атмосфера при своя дядо, който им е единствен роднина и основна фигура в живота им. Децата прекарват по половин ден седмично с него през последните 2 години от живота си, но имат нужда и искат да прекарват много повече време с него. Вече успяхме да закупим четири легла с матраци за децата и дядо им, но имаме нужда още да закупим трапезна маса със столове, щори, да извозим събрания боклук в дворното пространство на къщата му и да довършим боядисването на стените в трапезарията и подмяна на входната врата.

Повече от половин година заедно с децата помагаме за оправянето на семейната им къща, с финансова помощ от наша страна и лични средства  на техния дядо, който е непретенциозен човек със скромен характер. Трудолюбив и способен, той сам подмени дограмата и ремонтира покрива и помещенията, защото иска да остави едно хубаво наследство на внуците си.         

Нека заедно да осигурим няколко празнични дни в топла и уютна обстановка за нашите деца и техния дядо. Това ще е само началото на техния път обратно към дома им, познатия квартал и улици и сбъдването на една мечта, която не е само три матрака и три легла, а място, където те се чувстват истински щастливи, сигурни и спокойни, че са у дома.

Фондация "Агапедия България" работи с деца и младежи без родителска грижа между 7 и 19-годишна възраст от 2001 година, като полагаме 24-часова грижа за всички тях, както и подкрепяме за техните семейства, където това е възможно. Вярваме че най-доброто място за всяко дете е в семейна, спокойна и сигурна обстановка, където да се радва на любимите си хора, домашни любимци и приятели от квартала. През всичките тези години сме помогнали на над 250 деца и младежи.

 

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с кодова дума DMS SEMEISTVO на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause проект „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Новини и коментари

Основна снимка
Яна Кръстева
Дарения
 2,145  лв.

Целева сума
 4,000  лв.
Край на кампанията
27.01.2023
Дарители
17

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Агапедия България"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Никола Илиевски  50  лв.
семейство Цветански  500  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Яна Кръстева

QR Code на кампанията

 Се-мей-ст-во, което ще бъде заедно на Бъдни вечер - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта