Всички кампании

'Детска Киномания' - детски Оскари за филми, създадени от деца


"Детска Киномания"  - първият и единствен по рода си кино фестивал за късометражно филмово творчество, създадено от деца и младежи от 7 до 18 г. Фестивалът има за цел да стимулира децата да създават качествено видео съдържание под формата на късометражни игрални и анимационни филми. Участват деца от цялата страна, като изпращат своите филмови творения. Компетентно жури селектира филмчетата и в деня на фестивала ги излъчваме на голям кино екран. На най- добрите според журито, раздаваме ДЕТСКИ ОСКАРИ - специални статуетки, заедно с грамоти и символични предметни награди. Средствата са ни необходими, за да осугурим всички награди за участниците.

Фестивалът се провежда за 4-та година. Първото му издание беше през 2018 г., когато филми, създадени от деца за пръв път бяха показани пред широк крък от публика. НДК и "Киномания", застанаха зад нас, като ни предоставиха зала и ни дадоха сцена за изява. На всеки фестивал се излъчват по 10 игрални и 10 анимационни филмчета. И ако през 2018-та и 2019-та желаещите да участват бяха предимно от София и околностите, то през 2020-та вече имаше желание от цялата страна.

Радваме се, че децата са вдъхновени да създават видеоизкуство и да се себеизразяват чрез него. Вълнуват се от всякакви теми – от приятели, книги, игри, документални филми дори. Във времето на дигиталните възможности, видеото е най- мощното средство за комуникация и за нас е истинско удоволствие да виждаме как децата и младежите се впускат в приключението да създават филми. Популярни личности също прегърнаха идеята за фестивала, като влязоха в ролята на жури през годините. Ненчо Балабанов, Диана Димитрова, Поли Генова, Деси Бакърджиева, Маги Джанаварова,  Петьо Петков – Шайбата, аниматорите Златин Радев и Станислав Цветков от студио „ЗМЕЙ“, режисьорът Виктор Божинов са само част от тях.

Надяваме се да ни подкрепите и вие!

.

Новини и коментари

Основна снимка
марина николова
Дарения
 200  лв.

Целева сума
 1,700  лв.
Край на кампанията
28.12.2022
Дарители
1

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение 'Ним анимейшънс - училище за кино и телевизия'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  200  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
безплатин билет за Фестивала

Общо 15 дара са осигурени.
 

Дарете 50 лв. и ще получите:
безплатен билет за Детска киномания

Общо 15 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
марина николова

QR Code на кампанията

'Детска Киномания' - детски Оскари за филми, създадени от деца - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта