Всички кампании

Лятна Лидерска Академия за деца


36 деца от различни населени места в България са мотивирани да участват в Лятна Лидерска Академия, която за втора поредна година ще ги научи да вярват в мечтите си!

Ние - учители от програмата Заедно в час, организираме за втора поредна година това събитие. Деца от различни населени места (с. Хърлец, с. Търнава, гр. Враца, с. Граф Игнатиево, гр. Сливница, с. Гара Елин Пелин, гр. Костинброд и квартал Челопечене) ще се съберат в Копривщица. Там за 8 дни те ще се опознаят взаимно и ще анализират своята общност, като изготвят план как да решават проблемите си в училище. Ще подобряват и знанията си по английски език.

През изминалата година децата от района на селата Орешене и Дерманци определиха като проблем на общността си ранните бракове и изготвиха план как да задържат съучениците си в училище до завършването им.

Бюджет:

Средствата са нужни за транспорт от различните населени места до Копривщица, храна и нощувки на децата, както и за канцеларски материали.

Учителите, които ще водят сесиите и организират академията, ще работят без хонорар.

Какво ще се случи по време на това приключение с децата?

Програмата на осемдневното обучение изгражда уменията на учениците да бъдат лидери в своето училище. Кара ги да се чувстват значими и да вярват, че има смисъл да изразят своето мнение и позиция. През учебната година децата се срещат редовно, за да проследят как се движат с изпълнението на плана си. През тази година самите ученици от Лятна Лидерска Академия 2016 ще водят някои от сесиите за децата в Копривщица.

Най-добре могат да разкажат за приключението самите деца, участници от миналогодишната Лятна Лидерска Академия "От нас зависи" 2016:

"Ние сега разказваме пред почти 70 учители за това, кои сме ние и как следваме мечтите си. Те ни питат, дали не се притесняваме. Aко не беше ЛЛА нямаше да имаме такава мотивация да се срещнем с хора и да разкажем за нашите мечти. ЛЛА заздрави нашите стремежи." Лалка, с. Орешене, 12 години

"Има смисъл да направим отново ЛЛА, защото децата ще могат да  постигат своите цели и да се стремят повече. Аз след ЛЛА реших, че ще следвам мечтата си - да стана автомонтьор!" Янко, с. Орешене, 14 години

С дарението си за апела ще подкрепите идеята за равен достъп до качествено образование за всяко дете.

Новини и коментари

Основна снимка
Златина
Дарения
 500  лв.

Целева сума
 6,500  лв.
Край на кампанията
31.08.2017
Дарители
1

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение “Професионален форум за образованието”

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  500  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Клип или картичка от децата, участващи
в ЛЛА

Общо 1 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Златина

QR Code на кампанията

Лятна Лидерска Академия за деца  - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта