Всички кампании

Книга-албум „Дворец на децата – Перник“


Мечтите на поколения деца създадоха този Дом „Дворец“ в Перник. Той е измислена от тях самите красива приказка. В него те вградиха своите желания и интереси, полета на въображението си, дръзновението да търсят и искат, стремежа да творят, да изграждат и изявяват себе си като личности. Всички ние - порасналите и вече реализирани деца на този Дом „Дворец'', търсещи и намерили прозвището си, знаем откъде се е запалила искрата на желанието ни да творим. Това е Обединеният детски комплекс - Перник и хората, които работеха и работят неуморно, за да ни дадат стартовата площадка за детските ни мечти. Тези хора - нашите ментори в школите по изкуства, ни развиваха и укрепваха нашата духовност и градивност.

През 2023 г. година Обединеният детски комплекс ще чества 70-годишен юбилей от създаването на извънучилищни дейности в град Перник. За този ни юбилей искаме да отпечатаме в КНИГА АЛБУМ историята и мисията, резултатите и постиженията на децата от всички артистични форми, съществуващи в Дома от създаването му до днес, а именно:

Отдел „Художествено възпитание”

Хор „Родна песен”

Балетен състав

Фолклорен ансамбъл "Граовче"

Детско-юношески театрален състав и студио

Куклен състав

Литературно-творческо студио

Школа по изобразително изкуство

Инструментални школи по музика

Отдел "Наука и техника"

Отдел "Физкултура и туризъм"

Обществено-масова дейност

Отдел "Методическа работа"

В продължение на годините детският комплекс се утвърди в страната и Европа като емблема на извънучилищните дейности с многобройни отличия и награди. Във връзка с това ние децата на този комплекс искаме да оставим значим и траен отпечатък , за да се помни и знае през поколенията и децата на децата ни да могат да видят откъде е тръгнало пламъчето във всеки един от нас. Човекът, който през годините успя да събере целия този материал и ще вложи сърцето си за реализирането на нашата кауза, е автор на книгата-албум госпожа Рахила Авиотова, дългогодишен директор, под чието управление е изградена и настоящата сграда. Тя в  продължение на години систематизира фактите и описа историята на Обединения детски комплекс.

Помогнете ни заедно да оставим отпечатък – ние, малките и големи деца. Нека заедно да се радваме на книгата-албум „Дворец на децата – Перник“!

Новини и коментари

Основна снимка
Йоана Йорданова - Сойка
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
09.01.2023
Дарители
0

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение ,,Училищно настоятелство ЦПЛР - ОДК Перник''
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Инициатор

Основна снимка
Йоана Йорданова - Сойка

QR Code на кампанията

Книга-албум „Дворец на децата – Перник“ - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта