Всички кампании

ОБГРАДИ ГИ С ГРИЖА


Сред пъстротата в животинския свят едно симпатично и кротко диво животно с благ нрав е заплашено да изчезне. Костенурките са най-бързо изчезващи от лицето на Земята след приматите. Плахостта, бавността и навика им да се крият при опасност вместо да избягат ги правят толкова уязвими. И наистина, всяка година в Спасителния център за костенурки в бургаското село Баня постъпват около 250 болни и пострадали - жертви по пътищата, при земекопни работи по земеделски и строителни терени, при пожари, при ухапвания от кучета, с рани от косачки или заболели вследствие неправилно гледане в апартаменти и дворове.

Центърът е единствен по рода си в страната и третият в Европа, посветен изцяло на костенурките. До момента е приютил, излекувал и освободил над 6000 костенурки, а излюпените и освободени бебета са над 2000. Сред тежко ранените, най-сериозно е положението на тези с липсващи крайници или части от черупката, които остават инвалиди, което ги прави неспособни да оцелеят в природата. Те остават в Спасителния център и създават здраво поколение, което се връща в природата. Така животът им се осмисля и макар в плен, остава пълноценен. За тях са създадени условия, близки до естествените за да могат по-леко да преодоляват стреса. Капацитетът на центъра обаче е ограничен, а броя на пациентите – инвалиди расте ежегодно, което налага нуждата от усвояване на допълнителна площ.

Центърът разполага със свободна площ, която трябва да се огради и обезопаси от безпокойство и хищници. С поскъпването на строителните материали стана непосилно да се справим сами с тази задача. Ето защо се нуждаем от вашата подкрепата за закупуване и монтиране на ограда за обособяване на сектор за костенурките – инвалиди.
Събраните дарения ще бъдат използвани за ограждане на сектор с дължина 180 м. За закупуване, транспорт и монтаж на метални колове, крепежни елементи и метални пана  са необходими 5810 лв, както следва:
Метални колове - 1400 лв.
Метални пана - 3300 лв.
Крепежни скоби - 780 лв.
Транспорт Бургас – Баня: 150 лв.
Монтаж: 180 лв.
Посочените цени са актуални към юни 2022 г., но непрекъснато нарастват. Помогнете сега!

ПОДКРЕПЕТЕ ОГРАЖДАНЕТО НА СЕКТОР ЗА КОСТЕНУРКИ - ИНВАЛИДИ В СПАСИТЕЛНИЯ ЦЕНТЪР!

Защо да помогнете на костенурките?

С вашия дар вие помагате за създаване на оптимални условия за възстановяване на над 200 пациенти годишно и за непрекъснато увеличаващите се костенурки-инвалиди в Спасителния център, които остават негови постоянни обитатели. Грижата за костенурките гарантира запазването на тези симпатични животни за идните поколения. Да съхраним природното ни богатство! Благодарим ви, че ни помагате в тази мисия!

Новини и коментари

Основна снимка
Ива Лаловска
Дарения
 500  лв.

Целева сума
 5,810  лв.
Край на кампанията
30.08.2022
Дарители
9

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Геа Челониа"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Боян Александров  25  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Иван и Мими  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Гостуване в Центъра за костенурки

Общо 50 дара са осигурени.
 

Дарете 200 лв. и ще получите:
Уикенд в Центъра за костенурки

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Ива Лаловска

QR Code на кампанията

ОБГРАДИ ГИ С ГРИЖА - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта