Всички кампании

125 години заедно!


Читалище „Любен Каравелов 1897”, с. Куртово Конаре е първото читалище в община Стамболийски. Нашата цел е читалището да бъде място за духовност и творчество за всички поколения.

До днес през него са минали хиляди певци, танцьори, читатели, курсисти и ценители на изкуството. Гордеем се с първия по рода си читалищен фестивал на храните и кулинарното наследство – Куртово Конаре Фест, с който селото ни стана част от културния календар на България! Носители сме на уникалния читалищен „Оскар“ за 2017 г. и на наградата „Чудесата на България“ за нематериално културно наследство за 2012 г. Работим с хъс и енергия и се стремим да направим популярно Куртово Конаре! Имаме над 60 реализирани проекта в различни области – културно и кулинарно наследство, любителско творчество, социални дейности, екология, информационни технологии.

Тази година ще празнуваме юбилей. 125 години читалище - 125 години светлина! Живеем в тежки времена на кризи, но имаме нужда и от красиви моменти на досег с изкуството. Желанието ни е да отбележим подобаващо читалищния юбилей с поредица от интересни и различни по жанр събития: срещи с любими автори, музиканти и художници, концерти и изложби, флашмоб, срещи и представяне на бивши участници в нашата дейност или 100 човешки истории и интервюта - от миналото до днес, 20 интересни събития, 5 видеоклипа. Така всички наши жители и гости на различни възрасти ще станат част от празника! За целта ще ни бъдат необходими 2000 лв. за хонорари на гостуващите творци, за видеозаснемане и флашмоб.

Ние сме силни, защото заедно сбъдваме нашите мечти! Сигурни сме, че ще бъдем заедно и в тази кампания, и на нашите събития!

Благодарим за всеки жест и подкрепа от Ваша страна!

Новини и коментари

Основна снимка
Емилия Шушарова
Дарения
 150  лв.

Целева сума
 2,000  лв.
Край на кампанията
09.06.2022
Дарители
3

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Народно читалище "Любен Каравелов-1897"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Емилия Шушарова  50  лв.
Мария Гъркова  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Пакет от местни продукти

Общо 20 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Емилия Шушарова

QR Code на кампанията

125 години заедно! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта