Всички кампании

Храна за хората в Покрован


Кухнята в дневния център за стари хора в с. Покрован е от жизненоважно значение за неговите жителите, от които 60 души живеят сами, а 10 от тях не могат да излязат от къщи, заради напреднала възраст или заболяване.

Вече 22 години целогодишно и всекидневно в кухнята се приготвя питателна храна (супа и основно ястие), която готвачът и социални сътрудници на Каритас София доставят в домовете на най-нуждаещите се.

Кампанията ще подкрепи старите хора да получат в техните домове топла храна, а заедно с това физическа, емоционална подкрепа и социален контакт.

Дневният център “Св. Василий Велики” в с. Покрован вече дълги години помага на старите хора да имат достоен живот. Осигуряването на храната е основна грижа и причината те да бъдат посетени в домовете им, защото не могат сами да я приготвят или лично да я вземат. Заедно с това социалните сътрудници от кухнята на Центъра оказват различен вид помощ за подобряване условията на живот на старите хора. Помагат им в домакинството, за контакт с лекар, пазаруват необходими продукти, лекарства и др. Разговарят с тях за радости, болки и различни техни нужди. Общуването е много важна част и подкрепа в ежедневието на старите хора.

Необходими са ни 10 500 лв. за закупуване на хранителни продукти за кухнята в с. Покрован, за продължаване на нейното функциониране в помощ на хората в нужда през 2022.

Новини и коментари

Основна снимка
Цветомир Думанов
Дарения
 1,760  лв.

Целева сума
 10,500  лв.
Край на кампанията
31.12.2022
Дарители
20

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Каритас София

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  40  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
M  40  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Цветомир Думанов

QR Code на кампанията

Храна за хората в Покрован - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта