Всички кампании

Подкрепи творците - защитници на граждански права


До 1 април набираме средства, с които ще наградим 12 талантливи илюстратори, фотографи и текстописци – защитници на граждански права – за техните творби в конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК vol.5, будещи съпричастност и разказващи за силата на гражданското сдружаване в моменти на екзистенциална криза, каквато е настоящата.

Вярваме, че артистите, които се осмеляват да изразяват активната си позиция за това колко е важно да оставаме обединени и какво можем да постигнем заедно, когато сме сдружени около една обща кауза, заслужават признателност и подкрепа.

 

Помогни ни заедно да достигнем до заветната цел от 3000 лв., като дариш за кампанията ни още сега!

 

До момента успяхме да наберем 2/3 от сумата. Остават ни още съвсем малко. Всяко дарение е от значение!

 

Защо 12?

Конкурсът ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК vol.5 се състои от 3 категории: „Фотография“, „Илюстрация“, „Текст“. Желанието ни е със събраните средства да наградим 12-те социално ангажираните творци с най-въздействащите истории във всяка от категориите, отличени от професионалното жури на „Първо място“, на „Второ място“ и „Трето място“, както и тези, които след онлайн гласуване бъдат удостоени с приза „Изборът на публиката“.

  

За организатора и каузата

Ние от Български център за нестопанско право (БЦНП) помагаме на хората да бъдат граждански активни и да защитават своите права. Преди 5 години стартирахме ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК – конкурс за творци, които искат да поставят темата за гражданските свободи и възможността да се сдружаваме, да говорим свободно, да протестираме.

В четирите издания досега участие взеха над 360 талантливи български и чуждестранни автори, които изследваха и споделяха своята форма на съпричастност към случващото се с граждански ни права и свободи с повече от 733 социално ангажирани творби. Всички те имаха едно основно послание: Ние сме свободни, имаме права и те са важни за нас!“

 

Гражданските права са в опасност!

В днешното размирно време вярваме, че е изключително важно да оставаме будни за демократичните ценности, за справедливостта, за правата и свободи си. Но колкото и заплахите да се увеличават, човешката солидарност и съпричастие също смело излизат напред, вдъхновени от изначалния човешки стремеж към добро. Виждаме как хиляди хора се обединяват в името на обща кауза – да помагат. Примерите за солидарност са навсякъде около нас. Гражданското сдружаване набира все по-голяма сила. Гласовете на протестиращи от цял свят вибрират с общо послание: „Спрете войната!“

В това историческо време артистите са тези, които ще оставят творческа следа и ще защитят  гражданските права чрез автентичните истории за силата на гражданското обединяване.  

 

Времето е малко. Затова имаме нужда от твоята помощ сега!

 

Всеки наш дарител ще получи:

  • Персонализирана виртуална картичка с творба от конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК;
  • Предварителна покана за Фестивала ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК 2022, в рамките на който ще бъде награждаването на отличените автори. Фестивалът ще се проведе в края на юни 2022 г. в центъра за съвременни изкуства Топлоцентрала.
  • Възможност да бъде избран за връчване на награда на отличен творец по време на Фестивала.

_____________________

Автор на заглавната фотография „Together we stand, divided we fall“ е Тихомира Методиева-Тихич, отличена в категория „Фотография“ на конкурса Граждански Будилник 2021

Новини и коментари

Основна снимка
Фондация Български център за нестопанско право
Дарения
 3,000  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
27.03.2022
Дарители
8

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Български център за нестопанско право

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  2,245  лв.
Деан Безлов  20  лв.
Йонко Бушняшки  50  лв.
Анонимен дарител  250  лв.
Maria Dimitrova  105  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Благодарствено писмо и значка на
ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК

Общо 100 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
Бандана шал с дизайнерската визия на
ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК, с благодарствено
писмо и значка

Общо 50 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Фондация Български център за нестопанско право

QR Code на кампанията

Подкрепи творците - защитници на граждански права - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта