Всички кампании

Помогнете да създадем кризисен подслон за младежите от Чайната


Социалната Чайна във Варна е място, което предоставя защитена работна среда и менторска подкрепа за личностно израстване на младежи от проблемна семейна среда и младежи от институции. 

Много често нашите младежи попадат в предизвикателни житейски ситуации и трябва бързо да намерят място за нощувка или къде да прекарат седмица-две до разрешаване на проблема. 

Нека ви разкажем историите на Симона, Калоян и Даная /реални ситуации с измислени имена/

Симона /19 г./ задлъжнява към няколко фирми за бързи кредити и не успява да си плати наема в няколко поредни месеца, като не ни уведомява за това. Налага се да се изнесе от квартирата си, тъй като е изгонена от хазяина. Тя трябваше бързо да се организира, което й донесе много стрес и отсъствия от работа, за да се справи със ситуацията.

Калоян /16 г./ често изпада в конфликтна ситуация с членове на семейството си и трябва да търси квартира. Миналото лято в продължение на 2 седмици той спи в Чайната или където намери, през това време са откраднати личните му вещи. Екипът ни му осигури храна и медиаторство в разрешаване на конфликтната ситуация, но трябваше да търсим временно място, където той да отседне, да може да си вземе душ и да се наспи.

Даная /18 г./ се обади на свой колега в 1 часа през нощта след свада с член на семейството, за да го помоли да остане да пренощува. Успяхме да й намерим апартамент под наем и й дадохме заем за покриване на първоначални разходи за първи месечен наем и закупуване на чинии и т.н., но се наложи целият екип да се редуваме да й предоставяме място за временен престой, докато това стане. 

Ето защо бихме искали да ремонтираме едно от нашите помещения тук в Социалната чайна за ситуации като тези.

Подкрепете ни! Нека заедно създадем безопасно място за младежите, където ще знаят, че могат да пренощуват в кризисни ситуации, когато са под напрежение, изправени пред трудност или просто имат нужда от спокойно място да премислят живота си за ден-два. Разполагаме с помещение, което е в много лошо състояние и се нуждае от сериозна реконструкция. Помещението е изключително подходящо за целта - обособени собствени пространства с баня и тоалетна, климатик, съблекалня за момчета и момичета, пералня и сушилня, защото дори и нашите младежи да живеят с родител или самостоятелно, те рядко разполагат с пералня.

Искаме да отидем още по-далеч и да ги оставим да участват в изграждането на помещенията и по този начин да получат (особено за момчетата, които се интересуват от подобни дейности) важни умения и ценен опит, които могат да им помогнат да си намерят работа в бъдеще. 

За да изградим кризисния център, са ни необходими 30 000 лв.

Сумата включва разкъртване, изграждане на шахта, ел. и ВиК инсталация със санитарен възел, баня и перално, доставка и монтаж на фаянс и теракот, шпакловане и боядисване на стените, оборудване с шкафчета за лични вещи, място за почивка и съблекалня. 

Младежите, работещи в Чайната не са израснали в сигурна семейна среда, но заедно може да им осигурим подкрепа в трудните моменти. Дарявайки средства по кампанията, Вие дарявате безопасност.

Благодарим Ви! 

Новини и коментари

Основна снимка
Десислава Джипова
Дарения
 849  лв.

Целева сума
 30,000  лв.
Край на кампанията
27.05.2022
Дарители
10

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Социалната Чайна'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Цветелина Филипова  10  лв.
Росица Николова  50  лв.
Pontica Solutions AD  160  лв.

Инициатор

Основна снимка
Десислава Джипова

QR Code на кампанията

Помогнете да създадем кризисен подслон за младежите от Чайната - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта