Всички кампании

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители


Мисия „Коледна звезда“ в подкрепа на деца без родители

„Коледна звезда“ е проект, който вече 16 години се осъществява от фондация „Радост“ при Енорийски център към храм „Покров Богородичен“, гр.София. Целта на проекта е набиране на средства за летни лагери, екскурзии и хранителни продукти за деца от институции, от бедни райони в страната и за хора с интелектуални затруднения. В инициативата през годините самите деца от социалните домове, подпомагани от доброволци и ученици от различни училища, творят коледни картички, които се продават на благотворителни коледни базари. Със събраните средства децата ходят на летни лагери и екскурзии, за тях това е единствената възможност да отидат на море или планина. От стартирането на кампанията през 2005 г. до момента стотици деца са преживели незабравими мигове и след това са споделили радостта и благодарността от получената подкрепа.

Тази година кампанията по набиране на средства разчита предимно на усилията на доброволците и на всички, които през годините са били вдъхновени от светлината на Рождественската звезда! Поради ограниченията около COVID кризата е невъзможно да се осъществят коледни базари, които са един от основните начини за продажба на картичките, именно затова Вашето дарение е изключително важно за реализиране на детските лагери и екскурзии.

Кои са децата? Средствата се разпределят между 100 деца в нужда от: ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня, ЦНСТД в гр. Самоков, Защитено жилище „Савина“ в гр, София и социално слабите деца от с. Беброво, община Елена. За много от тях лагерът през идващото лято ще е първият повод да излязат извън населеното им място. За да сбъднат желаната от тях лятна ваканция, децата рисуват коледни картички няколко месеца в годината, като така се учат на труд и самостоятелност.

През кампания 2020/2021 са събрани около 11 800 лв. Те са разпределени между четирите центъра, като децата от ЦНСТД в гр. Самоков са били на море в Равда, за ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня са закупени хранителни продукти в допълнение на недостатъчното държавно финансиране, социално слабите деца от с. Беброво са получили таблети за дистанционното обучение, а младежите от защитено жилище „Савина“ са използвали парите за различни екскурзии, споделя координаторът на „Коледна звезда“ Дарина Врановска.Повече за дейността на „Коледна звезда“ и снимки от миналите кампании можете да видите във фейсбук-групата „Коледна звезда“ и история на проекта през годините тук.

От всички нас зависи „Коледна звезда“ да изгрее и следващата година в сърцата на децата и да продължи веригата на доброто, която вече толкова години не се прекъсва! Най-голямото щастие ще е да видим отново усмивките на децата, които отразяват благодарността и радостта им!

Дар за дарител: всеки, дарил сума над 30 лв. за „Коледна звезда“ ще получи дар – нарисувана специално за него коледна картичка, от сърце и детски ръце! 

Новини и коментари

Основна снимка
Мария Явашева
Дарения
 1,728  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
26.02.2022
Дарители
22

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Радост"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Мария Явашева  50  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Nikolay Hristov  30  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 30 лв. и ще получите:
коледна картичка

Общо 300 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Мария Явашева

QR Code на кампанията

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта