Всички кампании

Подари усмивка. Подкрепи зъболечение на младежи с увреждания


Детството на Марти преминава в Дом за деца с умствена изостаналост. А след закриването му е настанен в Защитеното жилище, което фондация “Сийдър” управлява в гр. Казанлък. Той е много усмихнат и отзивчив, интересува се от кабели и техника. Не чува, но компенсира това със своята изключителна общителност, жестове и мимики. Широката му усмивка може да бъде помрачена от зъбобол, а лечението му е трудно и изисква доста средства, защото Марти вече е голям и разходите за него не се покриват от държавата.

Прегледите и лечението на зъбите при младежи с тежки увреждания са изключително трудни и изискват специализирана грижа. Уврежданията и трудностите за поддържане на добра устна хигиена спомагат за по-сериозните проблеми със зъбите. В повечето случаи се налага преглед и лечение под пълна анестезия, което е сложна и скъпа процедура. А ако към всичко това добавим и принудителното ограничаване на всички външни контакти през изминалите две години заради пандемията от Ковид-19, ще разберете защо е важно да осигурим цялостен преглед и лечение на 7 младежи с тежки интелектуални увреждания в един от центровете ни в гр. Казанлък. 

С настоящата кампания искаме да наберем 5000 лв., които са необходими за профилактика и стоматологично лечение на 7 младежи с тежки интелектуални увреждания, настанени в Защитено жилище в гр. Казанлък. 

Тази кампания е част от коледните ни инициативи под надслов “Тази Коледа всяко дарение е от значение”, която е посветена на здравната грижа за децата и младежите в неравностойно положение. Ние осигуряваме индивидуална грижа и терапевтична подкрепа на настанените в нашите семейни центрове деца и младежи, за да гарантираме постигане на пълния им потенциал и достоен и пълноценен живот.  

За нас: Фондация „Сийдър” е българска неправителствена организация с 16-годишен опит в социалната сфера. Управляваме центрове от семеен тип за деца и младежи с увреждания и лишени от родителска грижа. 

Новини и коментари

Основна снимка
Ива Хаджийска
Дарения
 1,280  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
28.01.2022
Дарители
11

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Сийдър"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  40  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Лилия Лозанова  50  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 200 лв. и ще получите:
Брандирана торбичка от памук

Общо 30 дара са осигурени.
 

Дарете 300 лв. и ще получите:
Брандирана бутилка от тритан

Общо 15 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Ива Хаджийска

QR Code на кампанията

Подари усмивка. Подкрепи зъболечение на младежи с увреждания - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта