Всички кампании

Класна стая на открито в Слънчевата ферма


Знаем, че за повечето деца ученето е скучно и непривлекателно. Ние в Слънчевата ферма сме се заели с предизвикателството да направим ученето забавно чрез неформални методи за учене чрез съпреживяване. Един от тях е "класна стая на открито", в която децата ще се разположат на зелената поляна във фермата, под навес на меки шарени възглавнички и с интересни викторини, ребуси и занимателни игри, ще научават нови неща за селото, животните, природата и натуралната храна.

Голямата инициатива на Слънчевата ферма е да върне хората към селото, започвайки от децата на България, които живеят откъснати от българското село, заобградени от технологии, но без истински контакт с животните, които осигуряват храната на масата им. Съвременните деца все по-малко успяват да си представят пътя на меда, например. Слънчевата ферма е мястото, където сами изминават този път и участват във ваденето на мед. Тази и редица други селски случки със зайчета, магаренца и пиленца подготвят децата за реалността и ги правят отговорни към природата.

Четенето на книжки и игрите в Слънчевата ферма също са на тема "българско село". Класната стая е част от дейностите по време на организираните детски ваканции на село и летни лагери. Игрите са без играчки - с естествени материали децата сами творят, строят и създават свой свят. Класната стая на открито ще обогати съоръженията във фермата, предоставяйки удобно място на децата да играят и учат, да споделят идеи и да се забавляват.

Събраните средства ще бъдат използвани за изграждането на 50 кв.м. дървен навес, с покрив и дървен под, постлан с възглавници, с малки масички, бяла дъска за писане и бяло платно за прожектиране на филмчета и приказки. В класната стая на открито книгите ще се превърнат в нов вълнуващ свят за малчуганите и няма да са "оня досаден предмет, който трябва да прочета през ваканцията". За децата ваканцията в Слънчевата ферма е вълнуващо преживяване на село, а за родителите им – време, в което децата им получават нови знания, развиват своите таланти и се хранят с качествена храна. Класната стая във фермата ще е мястото, където децата ще се научат на природощадящо земеделие и живот в хармония с природата.

Новини и коментари

Основна снимка
Михаела Кирчева
Дарения
 80  лв.

Целева сума
 2,765  лв.
Край на кампанията
28.04.2017
Дарители
2

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Нови перспективи за развитие" за Слънчевата ферма

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Марина Янчева  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Михаела Кирчева

QR Code на кампанията

Класна стая на открито в Слънчевата ферма - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта