Всички кампании

Да помогнем на деца в риск да изкачат своите върхове!


За първи път видях Мартин точно при постъпването му при нас. Изкачването му по стълбите на нашия социален център изглеждаше мъчително, почти невъзможно. Трудността му да се движи бе резултат от тежкото бреме, което понасяха крехките му рамене. Едно несигурно дете, което не знаеше дали да се довери и на кого...

Днес стоя пред стената за катерене и се удивлявам на същия този смел Мартин, който катери заедно със своя треньор, доверил му се напълно. Същият този смел Мартин, който само преди година изкачи най-трудните стъпала в живота си, днес преодолява затрудненията и върви уверено нагоре към своите върхове.

Помогнете на децата от дневен център "Посока" да почувстват свободата и силата си в планината. Дарете за да ги заведем на Мусала, Ком и Черни връх, да си кажат #Азсъмвърхът и да продължат смело като Мартин своя път.

С кампанията 3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върхаискаме да покажем на деца със специални нужди, че няма невъзможни неща. Необходимо е само да пожелаят да направят нещо, да вярват в себе си и в човека, който ги подкрепя, да проявят постоянство и упоритост и да следват целите си.

Обикновено, децата, които подкрепяме имат нужда да бъдат окуражени да повярват в себе си, да развият умения да виждат надалеч и да мечтаят смело. Защото живеят в затворени общности, идват от бедни семейства, имат различни затруднения и са необходими много усилия за постигане на промяна.

Целта на кампанията е да съберем 2700 лв., с които да направим възможно достигането до няколко върха в български планини от деца в риск в Дневен център «Посока» на Фондация КОНКОРДИЯ България. Върховете, които мечтаем да изкачим заедно с тях са Черни връх, Мусала и Ком.

Децата, които подкрепяме в Дневния ни център са със шарени и тежки съдби. Някои от тях са с родители, които имат нужда от подкрепа за отглеждането на децата им. Други идват просто за да се изкъпят, защото нямат баня. Трети творят в нашето арт ателие. Именно в него преди време няколко деца създадоха прекрасни рисунки на планински върхове. Без никога да са ги виждали, само благодарение на въображението си, разказите на колегите ми за планините и явно заради мечтата им да погледнат отгоре.

Творбите им ни вдъхновиха и заедно стигнахме до извода, че това са върховете в тяхното собствено развитие, които самите те искат да постигнат. Така се обединихме около идеята за 3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха. Още повече, че спортните занимания, излизането извън зоната на комфорт, преодоляването на предизвикателства и постигането на поставени цели са неизменна част от дейността ни с деца и родители в нашия център.

С преходите в планините и изкачването на трите върха Мусала, Черни връх и Ком нашата цел е:

Децата да се събуждат с желание да правят вълнуващи неща, да поставят и постигат целите си преди другите, които още спят и не подозират за техните геройски постижения. Да ги научим на търпение, изпълняване на обещания, спазване на правила, постоянство и упоритост.

Промяната, която ще постигнем в децата е осъзнаването, че изкачването до тези върхове е само крайната цел на всеки преход. По-важен е извървеният път до там и обратно, а именно:

Ставането от сън навреме, приемането на предизвикателството да бъдеш различен, желанието да направиш нещо вълнуващо и невъзможно в очите на другите, да преодолееш трудностите си и да постигнеш целта си!

#ВъзможниВърхове

#Азсъмвърхът

Помогнете ни да превърнем картините в съзнанието на нашите специални герои в истински преживявания, които ще ги изпълнят с вяра в собствените им сили и способности!

Подкрепете кампанията и с дарителски SMS с текст DMS VARHOVE на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Мечтаем да се покатерят високо и да си кажат #Азсъмвърхът!

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Новини и коментари

Основна снимка
Зорница Симеонова
Дарения
 2,730  лв.

Целева сума
 2,700  лв.
Край на кампанията
30.12.2021
Дарители
29

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация КОНКОРДИЯ България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Сание Рамаданова  30  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  40  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Картина на планина, нарисувана от дете
в риск

Общо 14 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Зорница Симеонова

QR Code на кампанията

Да помогнем на деца в риск да изкачат своите върхове! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта