Всички кампании

Подари топла черупка


Ние сме Ива и Иво - екипът на Спасителният център за костенурки към Фондация „Геа Челониа.

Нашата любов и мисия е да помагаме на едни от най-неглижираните диви животни - костенурките.
Те са втората най-силно застрашена от изчезване група животни в света след приматите и са много уязвими. Ежедневно стават жертви по пътищата, под багерите на нивите, при строителството на комплекси и голф-игрища, при пожари, дори при срещи с кучета и хора.  

Центърът е единственият специализиран в лечението на пострадали костенурки в България. Всяка година приемаме и освобождаваме над 250 успешно излекувани при нас костенурки и около 200 бебета, излюпени при нас, което за 14 години съществуване прави над 6000 спасени костенурки. А това е много! Животът на всяка костенурка е важен за нас. Спасителният център е изграден в нашия дом в несебърското село Баня и е неразривно свързан с живота ни. При нас костенурките получават максимално добро отношение и лечение. Искаме да ги има и за децата на нашите деца.

Костенурката Коста е наш пациент, намерен на пътя край Созопол с огромна зееща дупка на част от черупката му. Вероятно прибран за домашен любимец, той е избягал от двора и се е озовал на пътя между фучащите коли. Тежко ранен, той бе докаран в нашия център. Болни и пострадали костенурки като Коста, приети в края на лятото и есента не могат да заспят зимен сън с раните си и ще трябва да се лекуват. За да оздравеят им е нужна много топлина, светлина и лично пространство. За да им ги осигурим, сме изправени пред огромно предизвикателство и имаме нужда от вашата помощ: ДА ИЗГРАДИМ КОСТЕНУРКОВА ЛЕЧЕБНИЦА.

Изграждането на лечебницата ще струва 13855 лв. и включва:

  • изработка, транспорт и монтаж на олекотена метална конструкция и термопанели
  • вратопрозорец с ПВЦ дограма
  • прокарване на ток и вода

Вашата помощ ни е нужна сега, за да успеем до Коледа, преди да дойде зимата. Ако смятате, че каузата ни е смислена и заслужава внимание и подкрепа, подайте ни ръка, защото не можем да се справим сами финансово.

Споделете тази кампания, подкрепете ни със средства, свържете ни с компании, които биха дарили средства или строителни материали, с медии и хора, които биха разгласили кампанията ни!

Защо да дарите?

Защото стотици пострадали костенурки няма къде да бъдат лекувани. С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от костенурковата лечебница. Дарявайки, вие спасявате живот.

БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ за вашата подкрепа в усилията ни да опазим костенурките!

Можете да подкрепите кампанията с дарителски SMS с текст DMS KOSTENURKA на номер 17 777 за трите мобилни оператора


Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Новини и коментари

Основна снимка
Ива Лаловска
Дарения
 8,451  лв.

Целева сума
 13,855  лв.
Край на кампанията
13.01.2022
Дарители
139

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Геа Челониа"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Стефан Петров  150  лв.
Анонимен дарител  300  лв.
Албена Калайджиева  50  лв.
Кристина Петкова  100  лв.
Vesela Vasileva  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Гостуване в Центъра за костенурки

Общо 100 дара са осигурени.
 

Дарете 200 лв. и ще получите:
Уикенд в Центъра за костенурки

Общо 40 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Ива Лаловска

QR Code на кампанията

Подари топла черупка - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта