Всички кампании

В подкрепа на бардфест 'Солени ветрове'


Кампания

В подкрепа на бардфест "Солени ветрове"

Летните празници за изпята поезия

27 - 29 август 2021 г.

Ние даваме сцена на български и чуждестранни автори на песни - поети с китара, като организираме фестивал за тяхната изява в Бургас всяко лято. Подкрепете ни през тези трудни времена, за да запалим заедно огъня на изкуството отново през 2021!

МАГИЯТА НА „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ“

Там, където брегът среща морето, веят солени ветрове. В разпенените гребени на вълните се спотайват вековни послания. Откъде идват, накъде отиват? Белобрадите вестоносци блъскат скалите и във въздуха излитат миниатюрни солени капки - споделени истории. Вятърът ги отвява и ги разнася надалеч.

Всеки е пролял капчица солена истина. Соленият вятър ни обгръща и остава в нас за вечни времена. Летните празници за изпята поезия, наречени „Солени ветрове“, е форум за изява на поети, композитори и изпълнители на авторски песни. Сцената на „Солени ветрове“ e мястото, където се срещат поезията и музиката, романтиката и свободата.

КАМПАНИЯ

Обръщаме се към вас с кампания за набиране на средства, които са нужни, за да запазим магията на най-големия бардовски фестивал у нас:

● Техническа реализация, администрация и реклама - 1400 лв

● Настаняване - 3000 лв

● Награден фонд - 3400 лв

● Логистика и издръжка - 2200 лв

Това е сумата, необходима за реализиране на планираната програма.

ИСТОРИЯ

Началото бе поставено от група ентусиасти от клуба за авторска песен Кръгът на барда - Бургас и в последствие сдружение „Солени ветрове” през 2009 г. Дванадесет години по-късно „Солени ветрове“ вече е най-големият международен фестивал на поетите с китара (бардове) в България. Участниците изпълняват своите авторски песни в съпровод с акустични инструменти. Броят на изпълнителите варира от 30 до 50 души през различните години, а на сцената сме представяли талантливи бардове на възраст от 12 до 65 години!

Фестивал „Солени ветрове“ е сцената, от която звучат песните на най-добрите български поети с китара. Наши гости в тези години са били и бардове от Великобритания, Германия, Македония, Русия, Украйна и Франция.

ПРОГРАМА

Фестивалът е с представителен и конкурсен характер. Провежда се в рамките на два поредни дни през лятото, на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина на Бургас. Представяме музикално-поетични концерти, утвърдили се през годините и отразяващи пулса на днешния ден:

„Песента на барда“ – представителен концерт на участниците;

„Бардовете по света“ – концерт на чуждестранните участници и концерт с популярнипесни на български и чуждестранни бардове;

„Кучешката вахта“ – хумористични и сатирични песни, пародии, артистични скечове ихумор;

„Срещу вятъра“ – национален конкурс за нова авторска песен за произведения,изразяващи активна гражданска позиция и съпътстващ поетичен конкурс на същата тема.

„Бардове без китара“ – творчество на съвременни български поети.„Срещу вятъра“ е място за творчески полет на мисълта! В конкурса са участвали над 600 поети от България, Германия, Испания, Италия, САЩ, Украйна, Франция и Северна Македония.

Новини и коментари

Основна снимка
Антон Димитров
Дарения
 2,160  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
31.12.2021
Дарители
22

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: СНЦ "Солени ветрове"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
"Фигаро" ООД  500  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Антон Димитров

QR Code на кампанията

В подкрепа на бардфест 'Солени ветрове' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта