Всички кампании

Подкрепи младите творци, за да ги има!


За четвърта година търсим подкрепа на дарители, за да насърчаваме млади творци да развиват таланта си, вдъхновявайки се от случващото се с гражданските ни права.

Дари за каузата на ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК и стани двигател за промяна!
Заедно ще дадем заслужено внимание на новото, талантливо поколение илюстратори, фотографи и писатели - будни за правата си и ангажирани с темите на гражданско общество в България. Ние вярваме, че те са новите гласове, критични и мощни в своя изказ, владеещи силата на изкуството. Те са мегафонът на времето. Набраните дарения ще бъдат раздадени като парични награди за шестте най-вълнуващи авторски произведения в категориите на конкурса – „Илюстрация“, „Фотография“ и „Текст“, избрани от жури и след гласуване на публиката. Може да следите актуална информация за конкурса във Facebook

Малко повече за нас и ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК
Мисията на Български център за нестопанско право е да помага на хората да се сдружават и заедно да случват идеите си за по-добър свят. С конкурса „Граждански будилник“ даваме пространство на будни и социално ангажирани творци да отправят послания за важността на свободата да се сдружаваме за общи действия, да отстояваме открито целите си и да казваме какво мислим. Доверяваме се на силата на изкуството и вярваме, че то може да предизвиква промяна в хора и общности. В изданията на конкурса до момента участие взеха над 280 автори. Благодарение на дарители успяхме да подкрепим творческото развитие на 9 млади творци, с общата стойност от 2550 лв.

Тази година животът продължава да е предизвикателство за много хора. Живеем, работим, общуваме във виртуалния свят! Нови възможности, повече свобода или напротив – ограничения и манипулация са тези, които ни заобикалят. Младите автори ще ни провокират с откровение и ще ни вдъхновят да бъдем Будни за правата си, дори и в една по-различна реалност.

Конкурсът ще набира участници от 1 април до 1 юни 2021. Отличените автори ще наградим на 26 август 2021 г. по време на ФЕСТИВАЛА НА ГРАЖДАНСКИЯ БУДИЛНИК в София. Творбите им ще представим в Галерия на открито пред Народния театър „Иван Вазов“ и ще разпространим в онлайн изложба. Първенците във всяка категория ще получат и специално участие с интервю за Списание 8. Може да следите актуална информация за конкурса във Facebook.

Повече за конкурса – виж на www.bcnl.org
____________________

Новини и коментари

Основна снимка
Павлета Алексиева
Дарения
 900  лв.

Целева сума
 1,500  лв.
Край на кампанията
30.06.2021
Дарители
12

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Български център за нестопанско право

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Стефан Христов  50  лв.
Марта Радева  30  лв.
Мария Дачева  100  лв.
Мария Бошнакова  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Благодарствено писмо и грамота

Общо 100 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
Бъф с бранда на Граждански будилник

Общо 50 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Павлета Алексиева

QR Code на кампанията

Подкрепи младите творци, за да ги има! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта