Всички кампании

Стара техника за ново начало


Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ вече 20 години работи за по-доброто бъдеще на ромските деца и младежи, а покрай тях – и за цялата общност. Помагаме им да опознаят и запазят своята култура и история. Въвеждаме граждански ценности и местно гражданско участие, което да помогне на общността да се модернизира, да се застъпва за своето развитие и да преодолява предразсъдъците и социалното изключване.

Вярваме, че промяната започва от образованието. В партньорство с близо 300 училища в цялата страна, сме създали модел, който превръща училището в интересно и приемащо място за всяко дете. Въвличаме родителите в училищния живот, създаваме мрежа от ученици-наставници. Фокусираме се върху възможностите и успехите на всяко дете и му даваме увереност, че може да успее. В резултат, в училищата, в които работим сме намалили отпадането на учениците под 1%; намалели са ранните бракове, а 92% от учениците продължават да учат и след 7 клас.

Защо да ни подкрепите

Втората Ковид вълна вече изправи 40% от учениците в България пред предизвикателството Обучение в електронна среда от разстояние (ОЕСР). За съжаление, много деца не разполагат с необходимите за това електронни устройства или нямат необходимите умения и подкрепа. Проучване на Център Амалипе сред 200 училища с концентрация на уязвими групи сочи, че около една четвърт от децата в тях не разполагат с устройства. А в някои от училищата, това се отнася за три четвърти от учениците.

За да подкрепим тези най-уязвими ученици и училища през пролетта на 2020 година стартирахме кампанията “Стара техника за ново начало”. Благодарение на компании, организации и много граждани до края на учебната 2019/2020 година успяхме да подсигурим близо 800 устройства които предоставихме на училищата в нужда. Вижте тук детайлно описание на постигнатите от кампанията резултати. Списък на подкрепените училища вижте тук.

Още през септември рестартирахме кампанията с оглед на очакваното преминаване към обучение в електронна среда от разстояние. Вижте тук как може всеки да се включи и да подкрепи училищата и учениците без електронни устройства.

Заедно с нашите партньори от близо 300 училища идентифицирахме още една важна потребност. Много от учениците от най-маргинализираните семейства нямат необходимите умения и навици за използването не електронните устройства за обучение. Ученици наставници могат да им окажат нужната подкрепа. Затова решихме да привлечем стотици ученици наставници в усилието.

Новата кампания бе оценена от Нова телевизия и фондация Reach for change в рамките на специалното издание на ПРОМЯНАТА и Център Амалипе, чрез Кампанията, беше отличен като един от тримата финалисти. Стартирахме призив за даряване и на Платформата.бг където до 31.12.2020 успяхме да наберем 1185 лв., с които ще закупим 8 таблета, които скоро ще достигнат до следващото училище в списъка. Как може да дарите за кампанията или да се включите в нея можете да видите тук.

Тъй като, за съжаление, обучението в електронна среда от разстояние ще продължи да бъде част от нашето образователно ежедневие, а все още има десетки деца, които имат нужда от устройства и подкрепа, решихме да активизираме и продължение на Кампанията в Платформата.бг.

Със средствата, които набираме в кампанията ще бъдат закупени таблети, които да подпомогнат децата, които все още остават изключени от обучението в електронна среда от разстояние.

Ние, от Център „Амалипе“ знаем, че тези деца имат огромен неразгърнат потенциал и не бива да остават пренебрегнати. Това, което им трябва, е малко надежда и някой да повярва в тях днес, за да бъдат те лекарят или програмистът, които да помогнат на света утре.

Подкрепете ги и Вие, като дарите!

Новини и коментари

Основна снимка
Теодора Крумова
Дарения
 166  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
25.06.2021
Дарители
3

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Център за междуетнически диалог и толерантност Амалипе

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  95  лв.
Анонимен дарител  21  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Тениска на Център Амалипе

Общо 100 дара са осигурени.
 

Дарете 20 лв. и ще получите:
Магнит на кампанията Стара техника за
ново начало

Общо 500 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Теодора Крумова

QR Code на кампанията

Стара техника за ново начало - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта