kauflandcsr_preview.jpg

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията полага усилия да насърчава култура на дарителство от работното място и развива проекти за корпоративно доброволчество. Сред тях са традиционните вътрешни благотворителни инициативи базари за Коледа и Великден, за които служителите готвят и творят в името на кауза.

От 2021 г. компанията разшири възможностите за дарения, като вече служителите могат да даряват и онлайн. Включете се и подкрепете значими каузи на организации, с които Kaufland България традиционно си партнира или които е подпомагала по различни поводи. 

Благодарим на всички Kaufland добротворци! Благодарим на всички дарители!

zanas.kaufland.bg/otgovornost

BCause Foundation is the official charity partner of the event, and donations are processed via www.platformata.bg

Дарителска кампания на Kaufland България с Платформата.бг

Кауфланд подкрепя Фондация Нашите недоносени деца

nedonoseni-1.jpg

Фондация "Нашите недоносени деца" е създадена през 2012 г. от 3 майки на недоносени бебета в подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства. Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си. Отвъд болничния период, работим за правото на всяко дете със специални потребности да получи подкрепа спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие.

За какво са ни нужни средства? Фондацията подкрепя детското благополучие чрез развитие на дейности в три основни направления:Осигуряване на терапевтична подкрепа и консултиране за деца в ранна възраст с трудности в развитието и за техните семейства в Център за детско развитие “Малки чудеса”...

Кауфланд подкрепя Фондация Проект Северозапад

severozapad.jpg

През изминалите 3 години, екипът на Фондация Проект Северозапад ежедневно предоставяше хранене и подкрепа на възрастни хора от повече от 15 села в района на общините Мездра и Враца. Ние не прекъснахме работа - независимо от КОВИД пандемията, не прекъснахме след непрекъснатото увеличение на цените на суровините, енергията и горивата през 2021 година.

След ефектът върху всички ни от войната в Украйна обаче, в края на месец юни 2022 се наложи да затворим врати, тъй като високите цени на хранителни суровини, режийни и горива не позволяват да постигнем социално приемлива цена за възрастните хора.Набираме средства за да стартираме дейността си отново, както и за да осигуряваме хранителни пакети за възрастните хора през тежките зимни месеци.

За изминалите 3 години сме работили с повече от 150 възрастни хора, деца, хора с психични страдания - хора в нужда, като отново искаме да бъдем до тях.

За да успеем да продължим работа се нуждаем от подкрепата на дарителите, както ни помагате от самото начало!

Кауфланд подкрепя Българско дружество за защита на птиците

bdzp_fb_cover_1122.jpg

Българското дружество за защита на птиците стартира своята нова мащабна мисия за спасяването на три застрашени животински вида: царски орел, ловен сокол и европейски лалугер. Няма да ги срещнем в града, не само защото са изключително редки, но и защото тук не им е мястото. Трудно ще ги видим и наживо, защото броят им в природата е намалял драстично през последното столетие.

В момента гнездящите двойки царски орли в България са едва 37. Статусът на вида в страната е „критично застрашен“ най-вече заради загубата на местообитания.

Ловният сокол е представен в дивата природа на България от 2 гнездящи двойки. Работата за възстановяването на този някога често срещан вид, продължава десетилетия и обединява усилията на много организации.

Европейският лалугер е вид, изчезнал в редица европейски държави, в България все още се среща в някои райони на страната, но числеността му е намаляла драстично...

Предишни кампании на Kaufland България - май 2021

Предишни кампании на Kaufland България - декември 2021

Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта