devteambg-1-web.jpg

DevTeam BG is a digital transformation consultancy and software development company that provides cutting edge engineering solutions. Our core technologists have 20+ years of experience, bringing essential fundamentals for setting up and leading trustworthy teams to deliver above and beyond.   We work with one of the largest startup labs in Dublin, Ireland, and our second office is located there too.  One of our main goals is to help Bulgaria to become a better place to live and work. It is a great privilege to have the opportunity to be involved in different causes to support the local communities in any way we can.  

www.DevTeam.BG

DevTeam's campaign with Platformata.bg

BCause Foundation is the official charity partner of the initiatve, and donations are processed via www.platformata.bg

Да помогнем на Боби да проходи

screen-shot-2022-11-04-at-11.53.41.png

Боби е едва на 5 години, но и за миг не е спирал да се бори за своята самостоятелност. Диагнозата с която той всекидневно се бори е Детска церебрална парализа - квадрипареза. До три годишна възраст посещаваше рехабилитация в България, в Русе и София, но нямаше осоненно голям напредък. От февруари 2018 година посещава центъра за рехабилитации Рибем в Истанбул и напредъка е видим.

През следващата година трябва да пътуваме всеки месец до центъра, за да избегнем операция и състоянието му да се подобрява.

Искаме да подсигурим рехабилитациите му за идната година и сумата, необходима към момента е 20 400 евро, като  тук не са включени разходи за престои, прегледи за специалисти и уреди необходими за вкъщи.

Молим ви помогнете на нашето борбено дете да бъде един пълноценен човек!

Да създадем библиотека за децата от ОУ 'Св. св. Кирил и Методий', с. Ясен

biblio.jpg

Този проект е специален. Специален по две причини:

1) Общият брой на децата в училището в село Ясен е 51. 51 деца, които си нямат библиотека. Деца, част от които са от рискови групи и на тях не им е даден шанс да разполагат с уютно местенце, в което да се потопят в магичния свят на приказките. Училището кандидатства две години под ред за финансиране от държавата, но тъй като локацията не е толкова привлекателна, а децата са малко - някак не успяват да получат желаните средства. 

2) Втората причина е дълбоко лична.

...

Частично мисията е изпълнена - с помощта на близки, приятели и непознати, но прекрасни хора успяхме да съберем 320 нови книги, които са част от предварително изготвен списък, подходящ за деца от 1 до 7 клас. Книгите са доставени. Остава да направим и библиотеката.

Боби Вълчев подкрепя терапията с музика за деца

__.jpg

Да помогнем на деца и младежи с увреждания в дневен детски център Свети Врач - София чрез силата на музикотерапията!Това е каузата, зад която застава джаз-изпълнителят Боби Вълчев.

Средствата от коледния концерт в София, който ще се проведе на 18-ти декември, от 18.00 часа, в City Mark Art Center (София, бул. „Янко Сакъзов“ 30) ще бъдат дарени за центъра. По-конкретно - за финансово подпомагане на ежедневните занимания с арт терапия, които общината не поема. Средствата ще се набират чрез билети за концерта, закупени през bilet.bg и City Mark Art Center, чрез специални кутии за събиране на дарения, които ще бъдат позиционирани на място на самото събитие на 18.12 и чрез онлайн дарения в platformata.bg.

Нужната сума за осигуряването на тези занимания за една година е 3000 лв, а целта на Боби Вълчев е да подсигури сума поне за две.

Помощ за хората от наводнените села в община Карлово

l_1662394249_karlovo-paltformata.jpg

250 домакинства са засегнати след предизвиканата от пороите в карловско трагедия - селата Слатина, Богдан, Каравелово, Столетово, Войнягово, Розино. Доброволците от Фондация „Заедно напред – Розино“ на място подпомагат хората, преживяващи непознато до момента бедствие – разрушени пътища, мостове, затрупани дворове, животни и посеви, прекъснато водоснабдяване и електричество!  

Вече 10 750 лв. са преведени от кампанията за спешни нужди на пострадалите най-уязвими хора. Закупен е бус втора ръка, с който да се доставят дарения от хуманитарна помощ до хората от застигнатите от трагедията села. Купват се строителни материали за възстановяване на къщите. Доставяме на нуждаещите се тухли, цимент и други.

Благодарим за подкрепата! Нуждите растат, увеличаваме целевата сума на кампанията. Без вас няма да се справим!

#ЗАДОБРОТО в подкрепа на нашите деца, сестри и братя от Украйна

screen-shot-2022-11-04-at-12.18.27.png

Приятели,с болка и мъка следим войната в Украйна и от първия й ден мислим как можем да помогнем. Обмисляхме как не просто да бъдем полезни, а да подкрепим максимално ефективно стотиците семейства, които бяха принудени да напуснат домовете си, да изоставят работата си, да облекат децата си и с по една раница да побягнат към България, за да се спасят от войната. Те са наши братя, сестри, деца, а тази война се превърна във война срещу цивилизацията.

Пристигащите, но и тези, които остават там, имат нужда от подкрепата и силата на доброто в нас.

Ние вярваме, че човешката добрина е по-силна от ракетите, танковете и бомбите и докато можем, ще се броим за тази вяра с всички възможни ресурси.

Подкрепете децата с аутизъм и хиперактивност за достъпен спорт!

l_1669283577_-55-gt_.png

30 деца, посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца „Алтернатива“ в град Стара Загора се нуждаят от непрекъсната подкрепа и терапия, провеждана от квалифицирани специалисти, за да продължат да се развиват и да се увеличават шансовете им да имат нормално детство. За съжаление, не всеки вид терапия е достъпен за тях.

С настоящата кампанията се стремим да наберем 8 000 лв. за Програма по ерготерапия - спортни дейности, чрез които се компенсират трайно увредени функции. С всяко дете се работи индивидуално, след оценка какви точно са уврежданията. Спортът има изключително благотворно влияние върху децата – научават се да спазват правила, да си взаимодействат при груповите игри, да общуват. Средствата са необходими за хонорар за 6 месеца за продължаване на работата на ерготерапевта по специално разработена от него спортна програма. Ще осигурим специализирани спортни съоръжения на открито за тази програма.

Фонд 'Искам да уча висше образование!'

l_1669647425_campaign2.jpg

Ние, от Център «Амалипе» старираме Фонд за ученици, които са на прага на висшето образование и имат желанието и мотивацията да продължат да учат, но нямат възможност поради независещи от тях причини. Със събраните средства ще подкрепим подбрани чрез конкурс и приети в университет в България младежи. В зависимост от събраната сума те ще бъдат подпомагани с покриване на университетската такса, частично покриване на квартира/ общежитие или пособия и материали, необходими за тяхното следване. Една стипендия е в рамките на до 1500 лв. на година.

Те могат и успяват със синдром на Даун

l_1669122995__.png

Искаш ли да помогнеш на дете със синдром на Даун да спечели златен медал и да се развива?Да, това е напълно възможно! И се случва с проекта по адаптирано плуване на фондация „Живот със Синдром на Даун“. Ти можеш да си част от този успех, за да продължат нашите слънчеви спортисти да плуват.

Ражда се дете със синдром на Даун. И сега накъде? Има ли път? Възможен ли е неговия живот? А вярваш ли, че може да е дори щастлив и изпълнен с любов, усмивки и успехи? Отговорът е ДА, ако има кой да го подкрепи, да му даде шанс и да повярва в неговите възможности. Ние от фондация „Живот със Синдром на Даун“ доказваме, че всяко слънчево дете може да се развива и да има щастлив и достоен живот!

Децата със синдром на Даун имат по-слаб мускулен тонус. За да проходят навреме е от решаващо значение ежедневната работа в семейството и с терапевти. С прохождането двигателното им развитие не приключва. Затова плуването е ценно за тях, защото стимулира физическото и психическото развитие, подобрява координацията, нервната система и действа положително върху цялото тяло.

Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта