Всички кампании

Лято за деца без родители


Набираме парични дарения за летен лагер за 14 деца от общински дом за деца.

Когато за тях не са организирани ангажиращи преживявания, децата и младежите в институциите не прекарват ваканцията по най-полезния начин. Някои стоят в дома и се затварят в себе си, а други обратното - прекарват времето навън и често попадат в проблемни ситуации и в групи с вредно и дори престъпно поведение. 

Ние полагаме всички усилия, за да осигурим по-цветно и пълноценно детство за децата, лишени от родителски грижи. За лятото на 2024 г. организираме едноседмичен лагер във Врачанския Балкан!

Избрахме този лагер, защото целим „изваждане“ на децата от изолираната им среда, поставяйки им определени предизвикателства. Те от своя страна стимулират вродената им креативност и спомагат за личната им изява. Смяната на фокуса, различният поглед към света и собственото място в него, излизането от зоната на комфорт – това е начинът, по който всеки човек учи най-много. 

Интригуващ е и приключенският елемент. Той показва различен начин на живот и на прекарване на свободното време, осмисля и емоционално „зарежда“ младежите с позитивни и незабравими спомени. Спомага за това те да се опознаят по-нестандартен игрови път, като се учат да действат и работят в екип, който се поддържа, бори, спори, аргументира, доказва и в крайна сметка достига до своето познание и място в обществото.

За да могат децата да получат това преживяване са необходими 15 162 лева за 19 души общо. С тях ще заплатим разходите към организаторите на лагера за 14 младежи, 3-ма възпитатели и 2-ма инструктори. В цената е включено всичко необходимо за седем нощувки - лицензиран транспорт, настаняване на база пълен пансион в младежки еко център Очиндол, екипировка и материали за активностите, застраховка, ДДС. Сумата не е малка, но с условията за децата и сигурността им не се правят компромиси. 

 

Двете преходни жилища, в които живеят младежите се намират в София, кв. Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община. Четиринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 годишна възраст живеят в двете жилища за алтернативна грижа - Преходно жилище "Неофит Рилски" и Преходно жилище "Захари Стоянов", тъй като растат без родителска грижа. Те всички учат, а някои и работят допълнително. 

Ние сме доброволци от фондация „Програма Генерация“ и подпомагаме уязвими деца, като се стремим да осигурим за тях условия за личностно развитие, подготовка за училище, насочване към подходяща професия. Това не се предоставя от държавата – нейните грижи се ограничават до подслон и изхранване. Затова се стараем да подготвяме децата за всичко, което ги очаква, когато напуснат социалната система, в която живеят сега. 

За тази цел развиваме менторска програма за доброволци, които подкрепят индивидуално децата и са тяхна опора днес и след навършване на пълнолетие. Всички ресурси за развитието на децата се осигуряват от дарения. Организираме уроци и обучения, културни мероприятия, почивки и приключенски екскурзии за младежите. И не на последно място - средства за създаване на уют и веселие при честване на общи и лични празници. С всичко, което правим за уязвимите деца и семейства, можете да се запознаете на нашата интернет страница: https://generation-program.com 

Столична община е осигурила много добри битови условия за децата, но няма достатъчно ресурс за организиране на ваканционни атракции, екскурзии и отдих сред природата и на море.

Това е призив за дарение, за да могат 14 деца без родители, както всички деца със семейства,  да отидат на почивка, съчетана с полезни активности!

Ще зарадваме дарителите със снимки и благодарности от децата и младежите, както и по традиция ще направим подробен отчет на изразходваните средства.

За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашите страници във facebook, Instagram и LinkedIn.

Нека дарим на тези деца лято, изпълнено с незабравими моменти и надежда за по-добро бъдеще!

 

Помогнете ни, за да помогнем! 

Новини и коментари

Основна снимка
Жени Шиер
Дарения
 1,678  лв.

Целева сума
 15,162  лв.
Край на кампанията
13.08.2024
Дарители
10

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация “Програма Генерация”

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Драгомир Драгомиров  140  лв.
Ива Николова  20  лв.
Ивайло Люцканов  100  лв.
Константин  20  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Жени Шиер

QR Code на кампанията

Лято за деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта